Prije točno 10 godina Busquets je debitirao za Barcu - sjećate li se tko je tada igrao za Katalonce

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 13.09.18. | 12:08

Na klupi je bio Pep Guardiola?

Malo koji nogometaš Barcelone ima takav status među navijačima kao Sergio Busquets. Ovaj sjajni nogometaš može se uzeti kao primjer kako treba izgledati igrač koji igra na poziciji zadnjeg veznog, a Busquets je zbog igre, ali i ponašanja, jedan od uzora katalonskog kluba. Odigrao je više od 300 utakmica za Barcelonu te 109 za reprezentaciju Španjolske, a danas je veliki dan za sve navijače kluba s Camp Noua. Naime, prije točno 10 godina Busquets je debitirao u prvenstvenoj utakmici za prvu momčad Barcelone.

Igrao je Busquets sezonu ranije za B momčad Barcelone, dobio povjerenje i u prvoj momčadi u utakmici Kupa Katalonije, ali 13. rujna 2008. godine se uzima kao datum pravog debija. Priliku mu je tada dao Pep Guardiola, a zanimljivo se prisjetiti tko je tada igrao za momčad.

Na golu je bio Victor Valdes, a ispred njega su bili Dani Alves, Gerard Pique, Carles Puyol i Eric Abidal. Sergio Busquets je držao poziciju zadnjeg veznog ispred Seydoua Keite i Xavija, na desnom krilu je bio Pedro, na lijevom Aleksandr Hleb, a u vrhu napada je igrao Samuel Eto'o. Barcelona je na svojem terenu odigrala tek 1:1 protiv Racing Santandera, a Guardioli nisu pomogli ni Lionel Messi, Andres Iniesta te Bojan Krkić, koje je uveo s klupe.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Sergio Busquets

Ostale Vijesti