Screenshot Youtube
Screenshot Youtube

Prije pet godina bio je ponuđen Hajduku pa u konačnici potpisao za Slaviju, a sad je dobio otkaz u Turskoj

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 03.01.22. | 08:58

Prošle sezone izborio je plasman u Super Lig, a sad slobodnih papira traži novog poslodavca

Jasmin Šćuk više nije igrač turskog prvoligaša Altaya, objavili su iz kluba na službenim stranicama. 31-godišnjak rodom iz Mostara je najveći dio svoje karijere proveo u Češkoj, a prije Altayja igrao je za Erzurumspor.

Iako je za njim praktički 150 nastupa u Fortuna ligi, 85 u 1.Lig i 31 u Super Lig, on nikada nije imao tu čast da brani boje svoje zemlje. Budući da je osam godina proveo u Češkoj, na njega tamo sigurno ne gledaju kao stranca, a mnogi ga se sjećaju po tome što ga se jedno vrijeme povezivalo s Hajdukom.

Naime, u ljeto 2016. godine, dok je još bio član Mlade Boleslav, Šćuk je bio veoma blizu toga da karijeru nastavi na Poljudu.

"Još uvijek nisam pregovarao sa Hajdukom, niti s bilo kojim drugim klubom. Meni ističe ugovor na kraju sezone i nemam ga namjeru produžiti, a tek kad završi sezona ću razmislit šta i kako dalje", izjavio je Šćuk nakon što je u medije procurila vijest da je bh. veznjak nadomak Poljuda.

Te sezone Hajduk se pojačao igračima kao što su Ante Erceg, Zvonimir Kožulj, Marko Futacs, Anthony Kalik, Hamza Barry, Ahmed Said, Savvas Gentsoglu i Hysan Memolla, ali im Jasmin Šćuk u konačnici nije postao novi suigrač budući da je u borbi za njegovim potpisom pobijedila Slavija Prag.

Središnji veznjak defenzivnih sklonosti veći je dio karijere proveo u Češkoj, da bi onda 2017. prešao u Tursku. Iako je svoju kvalitetu dokazao u veoma zahtjevnim ligama, Šćuk nikada nije zaigrao za nacionalnu vrstu.

Njegova tržišna vrijednost prema Transfermarktu iznosi 275 tisuća eura, a još uvijek nije poznato u kojem će klubu nastaviti karijeru.





Tagovi

Jasmin ŠćukHajdukSlavijaSlavia Pragtransferi

Ostale Vijesti