Prije dvije godine bili na dnu treće lige, a sada održali šok terapiju BVB-u usred Westfalena! (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 27.09.15. | 19:33

Kakvo slavlje Darmstadta nakon 'nule' u Dortmundu. BVB-u nije pomogao ni sjajni Aubameyang.

Dirk Schuster ispisuje nevjerojatnu povijest njemačkog nogometnog liliputanca Darmstadta! Za četrdesetsedmogodišnjeg stručnjaka ne postoje lažna obećanja, već rezultati ravni senzaciji.

Nijemac je stigao koncem 2012. godine na klupu skromnog niželigaša koji je po prvi put u povijesti promociju u treću ligu ostvario uspjehom u sezoni 2010/11. Schuster je odmah krenuo spašavati Darmstadtov status u ligi, ali je momčad na koncu sezonu završila na 18. mjestu. Treća liga je pala pod veliki znak upitnika, ali ih je spasila nesretna sudbina Offenbacha koji nije uspio dobiti licencu za treći rang njemačkog nogometa.

Upravo je od tog trenutka krenuo nezapamćeni pohod 'Die Liliena'. Odmah su u idućoj sezoni završili na iznenađujućem trećem mjestu, što im je donijelo plasman u 2. Bundesligu. No, ni ta razina nogometa nije zadovoljila apetite Dirka Schustera. Genij je odmah u narednoj (2014/15) sezoni pokorio ostatak drugoligaša, a bolji je jedino bio Ingolstadt. Dakako, izravna promocija u najelitniji rang njemačkog nogometa i delirij u gradu od otprilike 150 tisuća ljudi.

I dok mnogi klubovi svoju prvu sezonu u višem rangu natjecanja shvaćaju kao onu u kojoj će spašavati svoj ligaški status, teorija i praksa ekipe iz Darmstadta je sasvim jasna – beskompromisan juriš na najviše ciljeve!

Kada bi netko prije dvije godine rekao kako će ovi momci umalo srušiti dortmundsku Borussiju na Westfalenu, vjerojatno bi ga prozvali ludim. No, danas se umalo i to dogodilo. Naravno, BVB je imao vodstvo do posljednjih minuta utakmice, ali realno gledajući, bod Darmstadta je velik kao tri, a Borussijin je poput nule.

Gosti su danas stigli do vodstva nakon sjajne kontre u četiri poteza koju je okrunio Marcel Heller još boljim volejem. Obrana Borussije, kao ni švicarski vratar Burki, nisu imali šanse.

Darmstadt je u dva navrata morao igrati s desetoricom na terenu zbog ukazivanja pomoći, tada je Dortmund bacio sve u napad, a baš je nakon sat vremena igre, u 63. minuti, tijekom ozljede Jungwirtha, Pierre-Emerick Aubameyang donio poravnanje, a osam minuta kasnije i vodstvo domaćeg sastava. No, hrabri i požrtvovni Darmstadt se nije predavao, već je u 90. minuti donio konačnu šok terapiju 'Žutom zidu' pogotkom Aytaça Sulua za konačnih 2:2.

Darmstadt je definitivno hit dosadašnjeg dijela Bundeslige. Podsjetimo, Schuster i ekipa su na početku uzeli bod na domaćem terenu protiv Hoffenheima, nakon čega je uslijedila velika gostujuća pobjeda protiv Leverkusena. Nakon toga im je stigao Bayern koji je ipak 'svijet za sebe', a u četvrtom su se kolu oporavili od 'blitzkriega' Bavaraca pobjedom protiv Werdera 2:1.

Slijedim domaći susret protiv Mainza, a Schusterov bi rad mogao iz prve ruke pratiti još jedan čudotvorac, veliki navijač iskusnih prvoligaša, Jörgen Klopp.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

BundesligaBorussia DortmundDarmstadt

Ostale Vijesti