REUTERS/Massimo Pinca
REUTERS/Massimo Pinca

Prije 10 godina je za 15 milijuna eura prešao iz Serie A u Premier ligu, a sad s 31. na leđima ide u Serie C

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 23.10.22. | 07:47

Karijeru nastavlja u bivšem klubu Brune Petkovića

Bologna, Southampton, Middlesbrough i Sampdorija samo su neki od kluba čiji je član svojevremeno bio Gaston Ramirez, urugvajski ofenzivni veznjak koji danas, nakon nešto više od 100 dana provedenih na ‘burzi rada’ pronašao novog poslodavca. Iako bi se očekivalo da će 31-godišnjak, koji je 2014. godine bio dio reprezentacije na SP-u u Brazilu, karijeru nastaviti u nekom ‘ozbiljnom’ klubu, izgleda kako se Ramirez odlučio za stepenicu (ili dvije) od onoga što on vrijedi pa je tako prihvatio poziv Virtus Entelle, talijanskog trećeligaša s kojim se ugovorno obvezao do kraja sezone. Ramirez neće konkurirati za današnji ogled protiv Ancone već bi se novim suigračima trebao pridružiti na treningu u ponedjeljak.

Ramirez je svojevremeno bio standardni urugvajski reprezentativac, a 2012. godine su Sveci za njega na bankovni račun Bologne uplatili 15.2 milijuna eura. Prva sezona ujedno mu je bila i najbolja na St. Mary’s stadionu, ali kad je u ljeto 2014. godine Koeman u klub doveo Tadića i Manea, za urugvajskog ‘trequratistu’ više nije bilo mjesta. Otišao je prvo na posudbu u Hull, potom je preselio u Midllesbrogh, da bi se prije pet godina vratio u Italiju. Nakon četiri godine u Sampdoriji otišao je u Monzu s kojom je prošle sezone izborio ulazak u Serie A, ali budući da nije bio standaradan jednogodišnji ugovor mu se nije produljio. Ljetos je kao slobodan igrač bio na meti nekoliko klubova, ali kako se ništa nije realiziralo, Ramirez je na kraju prihvatio poziv kluba koji se natječe u Serie C-B kako u potpunosti ne bi izgubio ovu sezonu.


Za Virtus Entellu su svojevremo igrala dva hrvatska nogometaša, Bruno Petković i Tomi Petrović, a u novom klubu za mjesto startera borit će se s Joshuom Tenkorangom.

Inače, Ramirez je jedan od od sedam Urugvajaca koji su u Premier ligi postigli minimalno pet pogotka, a prije nego li je odlučio ostati u Italiji mnogi su vjerovali kako će se vratiti u matični mu klub Penarol.



Tagovi

Virtus EntellaGaston Ramirez

Ostale Vijesti