RUSSELL CHEYNE/Action Images
RUSSELL CHEYNE/Action Images

Priče o Juranoviću i Premier ligi ne piju vodu, Vatreni igra sjajno u Škotskoj i zasad razmišlja samo o Celticu

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 08.02.22. | 09:21

Poljski mediji izvijestili su o interesu iz Premier lige, ali ove se zime ništa nije događalo po pitanju njegovog transfera.

Josip Juranović napravio je veliki transfer kad je u ljeto 2021. prešao iz Legije u Celtic. Mnogi su tada govorili kako mu je to transfer karijere, ali prema svemu onome što vidimo od njega u zeleno-bijelom dresu, ne bi bilo nikakvo iznenađenje da to jednog dana i nadmaši.

O transferu Juranovića u Celtic ekskluzivno ste mogli doznati na portalu Germanijak. Poljaci su dobar dio vremena pisali kako to nije istina, a činjenicu da Jura napušta klub prihvatili su tek kad je to postalo potpuno jasno. Prije nego što je došao na Celtic Park, postojala je mogućnost da škotski velikan ode u nekom drugom smjeru. Naime, blizu dolaska u klub bio je Brazilac Yan Couto, on je čak došao 'u civilki' na jednu utakmicu Celtica, ali u konačnici je transfer propao. On je trebao doći na posudbu, bila je to ujedno i 'jeftinija' opcija za Škote, ali na kraju su se odlučili otkupiti hrvatskog reprezentativca. I pogodili su, bez imalo sumnje!

Juranović igra sjajno u dresu Celtica. Ove sezone skupio je 26 nastupa i četiri pogotka u svim natjecanjima, Celtic je trenutno vodeća momčad lige s bodom više od Rangersa, a u prvoj nokaut fazi Konferencijske lige očekuje ih ogled protiv Bodo Glimta. Inače, Celtic je uz Leicester i Marseille glavni favorit za osvajanje prvog naslova Konferencijske lige, ali sigurno je da bi navijači više voljeli uzeti dvostruku krunu kraj goropadnog rivala Rangersa nego što im je primamljiv sam europski trofej.

Osim što se nametnuo u Celticu, Juranović je posao i prvi izbor na poziciji desnog beka u reprezentaciji. Dobrim igrama zaradio je i povećanje tržišne vrijednosti prema TM-u, sad ona iznosi četiri milijuna eura, ali jednako tako njegove igre sve više prate i drugi klubovi koji već sad polako rade plan za ljetni prijelazni rok.

Poljski mediji javljaju da Juranovića pod povećalom drže neki engleski klubovi, ali prema našim informacijama, nikakvih konkretnih upita i razgovora nije bilo. Kako doznajemo iz izvora bliskih igraču, on je i više nego zadovoljan u Celticu, u kratkom vremenskom roku postao je jedan od miljenika navijača i zasad nema nikakvog razloga gledati u smjeru izlaznih vrata. Ange Postecoglou mu vjeruje, a Juranović mu za to vraća veoma dobrim izvedbama. Osim toga, bitno je za naglasiti kako Juranović u Celticu pokriva nekoliko različitih pozicija, a da je polivalentan igrač vidi se i po tome što je više utakmica u zeleno-bijelom dresu odigrao na lijevoj strani obrambene linije nego na desnoj.

 Istina je da hrvatski reprezentativac igra dobro, da je Celtic atraktivan klub, da Englezi vole 'baciti oko' što se kvalitetno nudi u škotskom Premiershipu te da bi nastavkom ovako kvalitetnih igara o njegovom možebitnom transferu u Premier ligu moglo biti još više priča, ali zasad Juranović o tome ni najmanje ne razmišlja, koncentriran je samo i isključivo na Celtic, ljubav između njega i kluba je uzajamna, a sve ostalo je u sferi 'rekla-kazala'.


Tagovi

CelticPremier ligaPremiershipškotski premiershipJosip Juranović

Ostale Vijesti