Reuters/Matthew Childs
Reuters/Matthew Childs

Presuda Webba oko kontroverzne odluke na ogledu Cityja i Liverpoola: "Dobro je da se VAR nije umiješao, situacija nije bila čista"

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 20.03.24. | 10:25

Odluka oko koje se još uvijek lome koplja na Otoku

U posljednim minutama ogleda Liverpoola i Man. Cityja Jeremy Doku je zahvatio Alexisa Mac Allistera kopačkom po prsima u kaznenom prostoru, a sudac Michael Oliver je samo odmahnuo rukom, dok je u VAR sobi Stuart Attwell nakon dugog promatranja ostao pri odluci glavnog suca. Odluka je to koja je rabuktala raspravu na Otoku, a Redsi i njihova navijačka baza se osjećaju pokradeno.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Šef premierligaških sudaca Howard Webb sada je za Sky Sports prokomentirao cijelu situaciju.

„Ovo je jedna od onih odluka u kojoj su mišljenja podijeljena. Da je Michael Oliver dosudio kazneni udarac, VAR bi se složio s tom odlukom, kao što se složio i s ovom da penala nema“, govori Webb pa dodaje:

„U ovoj situaciji VAR se ne miješa u odluku suca. Ovo je bila jako važna utakmica pa kao sudac želite imati jasnu sliku o situaciji i potvrdu da ste donijeli pravu odluku. Oliver nije imao sigurnost, ali niti VAR nije imao jasan i očiti dokaz kako bi preokrenuo odluku na terenu. Dobra je stvar što se VAR nije umiješao u ovoj situaciji“. (pz)



Tagovi

Premier ligaHoward WebbLiverpoolManchester City

Ostale Vijesti