REUTERS/Ueslei Marcelino
REUTERS/Ueslei Marcelino

Preskočio je Katar, ali Celticu nije prošao ispod radara: Povećala se japanska kolonija u zeleno-bijelom

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 30.12.22. | 13:42

Josip Juranović dobio je novog suigrača, ali s njim će zaigrati tek na ljeto.

Tomoki Iwata i službeno je postao novi igrač Celtica, objavili su iz kluba na službenim stranicama. Nakon skoro dvije godine u Yokohami, povremeni japanski reprezentativac (četiri nastupa za A reprezentaciju) prelazi u redove škotskog velikana, s tim da će se novoj momčadi priključiti tek na kraju sezone. 25-godišnji defenzivni vezni je prošlog mjeseca izabran za igrača godine u J ligi, a iako s Japanom nije otišao na SP, čelnim ljudima Celtica nije prošao 'ispod radara'.

„Oduševljen sam što smo doveli Tomokija i siguran sam da će se pokazati igračem kakve naši navijači posebno cijene. On je polivalentan igrač koji može dati doprinos i u obrambenoj i u veznoj liniji. Požrtvovan je i sve podređuje timskom uspjehu. U najboljim je igračkim godinama, a već sad je prepun iskustva“, rekao je trener Celtica Ange Postecoglou.

U Celticu trenutno igraju četiri Japanca, a Tomoki će postati peti. Vodećoj momčadi Premiershipa priključit će se na kraju sezone.

„Jako sam sretan što sam potpisao za Celtic, riječ je o ogromnom i nadasve uspješnom klubu koji je cijenjen diljem svijeta. Ne mogu dočekati da započne moja avantura u zeleno-bijelom“, kratko je poručio Tomoki Iwata pa dodao:

„Jako se veselim početku rada, već sam upoznao neke nove suigrače i vjerujem da ćemo našim navijačima osigurati još puno razloga za slavlje.“

Tomoki je postao osmi Japanac u povijesti Celtica, a daleko najveći trag u klubu je ostavio Shunshuke Nakamura koji je prije mjesec dana, u 45. godini života, označio kako je vrijeme za odlaskom u igračku mirovinu. Nakamura je u Celticu proveo četiri godine, a za to vrijeme je skupio 145 nastupa, 31 pogodak i 36 asistencija.



Tagovi

CelticYokohamaŠkotskaškotski premiershipPremiership

Ostale Vijesti