Action Images / David Jacobs
Action Images / David Jacobs

Preminuo strijelac pobjedničkog gola Njemačke na SP-u 1990. - Andreas Brehme

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 20.02.24. | 10:10

Brehme je igrao 86 puta za Njemačku, a također je osvojio Bundesligu s Kaiserslauternom i Bayern Münchenom, plus naslov Serie A s Interom iz Milana

Andreas Brehme, strijelac pobjedničkog gola za Njemačku u finalu Svjetskog prvenstva 1990., preminuo je u 64. godini. Brojni svjetski mediji navode kako je Brehme preminuo od srčanog udara, a od njega su se oprostili i njegovi bivši klubovi, između ostalih i Kaiserslautern.

Lijevi bek je zabio odlučujući jedanaesterac u 85. minuti kada je momčad Franza Beckenbauera pobijedila Argentinu 1-0 u Rimu. Brehme je igrao 86 puta za Njemačku, a također je osvojio Bundesligu s Kaiserslauternom i Bayern Münchenom, plus naslov Serie A s Interom iz Milana.

Profesionalnu karijeru Brehme je počeo u HSV Barmbek-Uhlenhorstu nakon čega je prešao u Saarbruecken. Legendarni lijevi bočni igrač potom je prešao u Kaiserslautern čiji je dres nosio od 1981. do 1986. godine, a u tom je klubu i zaključio karijeri, igrajući od 1993. do 1998. godine.Nakon igračke karijere Brehme je kratko bio trener u Kaiserslauternu i Unterhachingu te pomoćni trener u Stuttgartu.

>> Njegove sjajne poteze i golove pogledajte OVDJE.

Inače, on je jedini igrač od 1966. koji je zabio gol s bijele točke i lijevom i desnom nogom.

„Kaiserslautern žali zbog smrti našeg legendarnog igrača koji je s nama bio deset godina i s kojim smo osvojili Bundesligu“, objavio je danas njemački drugoligaš, a prenosi Reuters.

Bayern je odao počast svom bivšem igraču, rekavši: "FC Bayern je izuzetno tužan zbog iznenadne smrti Andreasa Brehmea. Izražavamo naše najdublje suosjećanje s njegovom obitelji i prijateljima.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(hina/eg)


Tagovi

Andreas BrehmeSvjetsko prvenstvo u nogometuNjemačka nogometna reprezentacijaKaiserslauternBayernInter

Ostale Vijesti