REUTERS/David Klein
REUTERS/David Klein

Preko rubalja do dollara: Chelsea želi kupiti manjinski vlasnik Lakersa i Dodgersa

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 03.03.22. | 21:42

Pokušao je ući u vlasničku strukturu Chelseaja i Tottenhama još 2019. godine, ali danas je situacija kudikamo drugačija.

Otkako je Roman Abramovič najavio odlazak iz Chelseaja nakon eskalacije ukrajinsko-ruskog sukoba, ne prestaju stizati neslužbene informacije o zainteresiranim kupcima londonskog velikana. Oko tri milijarde eura težak klub je kupovina koju si ne može baš svatko priuštiti, pa je tako i popis interesanata uzak u samom startu. Milijuni su jedno, a milijarde nešto sasvim drugo.

Jedan od onih koji se spominjao u kontekstu kupovine je zločetsti dečko UFC-a Connor McGregor, ali od toga gotovo sigurno neće biti ništa. Uostalom, prgavi Irac je svoju namjeru obznanio na društvenim mrežama prikazujući neke od poruka koje je slao nepoznatoj osobi. Sve je to od ranog jutra izgledalo popričlino neozbiljno, no ima onih koji imaju i novac i iskustvo. Kako tvrdi Rory Smith, dopisnik New York Timesa specijaliziran za nogometna pitanja, trenutno se u ovoj priči ističu dva kandidata.

Todd Boehly, poznatiji u SAD-u kao djelomični vlasnik Lakersa i Dodgersa, svakako je jedan od najozbiljnijih kandidata za preuzimanje Chelseaja. Naime, Amerikanac je htio kupiti ekipu sa Stamford Bridgea još prije tri godine i to za traženih tri milijarde funti. Ponuda tada nije bila prihvaćena, a Boehly danas ne namjerava ponuditi toliki novac s obzirom na okolnosti. Neslužbeno se doznaje kako je Todd spreman maksimalno ponuditi dvije milijarde funti zajedno s investitorima kako bi postao većinski vlasnik kluba.

Zanimljivo, Abramovič je oprostio sva dugovanja koja Chelsea ima prema njemu putem pozajmnica, u interesu mu je samo prodati klub i prepustiti vodstvo nekome tko će nastaviti ono što je on započeo. Boehly kao manjinski vlasnik Dodgersa, Lakersa i Sparksa iz Los Anegelesa, već dulje vremena radi i sa e-sports platformama, a koliko silno želi ući u nogomet, govori činjenica kako je uz Chelsea već slao i upite za Tottenham.

Naravno, nije Boehly jedini, Spominju se i određeni Saudijci ali i europski milijarder Hansjorg Wyss .Chelsea je svakako poželjna investicija, samo je potrebno imati nekoliko milijardi na računu kako bi se posao doveo do realizacije.



Tagovi

Roman AbramovičChelseaTottenhamLos Angeles LakersLos Angeles Dodgers

Ostale Vijesti