REUTERS/Alessandro Garofalo, screenshot
REUTERS/Alessandro Garofalo, screenshot

Preko Otoka do Čizme: TM u Serie A, Martinez uhvatio Osimhena, pad Hviče i Vlahovića, samo jedan Hrvat 'u zelenom'

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 20.12.23. | 14:11

Više od polovici Hrvata se tržišna vrijednost smanjila, najviše dvojici standardnih Vatrenih

O novim tržišnim vrijednostima premijerligaških nogometaša na Transfermarktu pisali smo ovog utorka, da bi već u srijedu društvo iz Njemačke 'skoknulo' do Čizme gdje su se pozabavili igračima iz Serie A.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Priča dana je Lautaro Martinez, vođa Nerazzurra, a on je nakon najnovijeg ažuriranja 'težak' čak 110 milijuna eura (+10 milijuna eura), što ga čini najvrjednijim igračem lige zajedno s Victorom Osimhenom kojem se tržišna vrijednost pak umanjila za 10 milijuna eura. Udarne igle Intera i Napolija ujedno su jedina dva nogometaša koji su prebacili brojku 100, dok je na trećem mjestu ostao Rafael Leão čija je tržišna vrijednost ostala nepromijenjena, na 90 milijuna eura.

Na četvrtom mjestu je Hviča Kvarachelija, Gruzijac koji je prošle sezone bio jedan od najzaslužnijih za Napolijev Scudetto, a njemu se tržišna vrijednost umanjila za pet milijuna eura pa mu tako sada pored imena stoji 80 milijuna eura. Iza njega smjestili su se Barrella (ostao na 75 milijuna eura) te Dušan Vlahović kojem je tržišna vrijednost pala za 10 milijuna eura pa ga tako sada TM cijeni na 60 milijuna eura.

Najveći rast tržišne vrijednosti ostvarili su Joshua Zirkzee (Bologna) koji je s 13 skočio na 30 milijuna eura, Matías Soulé (Lecce) koji je s osam milijuna eura došao do 25 milijuna eura te Marcus Thuram koji je ranije bio 'težak' 40 milijuna eura, a sada je 55 milijuna eura.

S druge strane, najveći pad, i to uvjerljivo, osjetio je na svojoj koži Nicolò Fagioli, s tim da nije potrebno isticati zašto se to točno dogodilo. Priču svi znate, a njegova vrijednost umanjila se za istu cifru kao i kod Sandra Tonalija. Veznjak Newcastlea pao je sa 60 na 40 milijuna eura, a Nicolò Fagioli s 35 milijuna eura na 15 milijuna eura.

Za 10 milijuna eura tržišna se vrijednost smanjila ranije spomenutom dvojcu Osimhen – Vlahović.

Što se tiče Hrvata, ovo ažuriranje TM-a neće im dobro sjesti. S tim da se iz te priče izuzima Marin Pongračić koji je ranije vrijedio četiri milijuna eura, a po novom je njegova vrijednost za dva milijuna eura veća.

Mario Pašalić je od Hrvata doživio najveći pad tržišne vrijednost koja je pala sa 17 na 13 milijuna eura. Sada se izjednačio s Nikolom Vlašićem kojem se vrijednost smanjila za dva milijuna eura pa tako i on od danas vrijedi 13 milijuna eura.

Osim njih, 'u crvenom' su završili još Domagoj Bradarić (-500 tisuća eura), Josip Brekalo (-500 tisuća eura), Toma Bašić (minus milijun eura), Marko Rog (-200 tisuća eura) te Karlo Lulić (-150 tisuća eura).

Tržišna vrijednost ostala je nepromijenjena kod Nikole More (6.5 milijuna eura), Martina Erlića (5 milijuna eura), Mirka Marića (800 tisuća eura), Milana Badelja (800 tisuća eura) te Antonija Tikvića (700 tisuća eura).

Više informacija o novim tržišnim vrijednostima igrača iz Serie A pronađite OVDJE.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

TransfermarktLautaro MartinezVictor OsimhenDušan VlahovićHviča KvarachelijaSerie A

Ostale Vijesti