REUTERS/Amr Abdallah Dalsh
REUTERS/Amr Abdallah Dalsh

Preko Afrike do Bliskog istoka: Raspliće se klupko CAF-ovih kvalifikacija

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 11.10.21. | 17:44

Kamerun upisao važnu pobjedu, Egipat večeras ima priliku učvrstiti prvo mjesto

Dok se na starom kontinentu tek spremamo za čitavu plejadu utakmica u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru, u Africi su dva susreta drugog stupnja kvalifikacija već odigrana.

Naime, afričke kvalifikacije su stigle u završnu fazu, gdje u deset skupina po četiri reprezentacije, a samo prvi ima šansu vidjeti Bliski istok. Pobjednici svih deset skupina idu u bubanj, od njih će se spojiti pet parova i samo će pobjednici tih utakmica ići u Katar.

(3.80) LIBIJA (3.15) EGIPAT (1.95)

U skupini F snage su odmjerili Gabon i Angola. Pored Libije i Egipta, ove dvije reprezentacija nemaju pretjerane šanse ostvariti plasman na Mundijalu. Gabon je pobijedio 2:0 i tako si barem teoretski zadržao šanse da premijerno vidi Svjetsko prvenstvo dok im je još Aubameyang reprezentativac. On je bio i daleko najpoznatiji igrač s današnje utakmice. Pobjeda je utoliko slađa jer su timovi igrali i prije tri dana, kako bi se naporni kvalifikacijski ciklus odradio na vrijeme. Angola je tada slavila s 3:1 čime se ovak kvalifikacijska skupina neće rasplesti do posljednjeg kola. Ipak, najviše se pita Egipat i Libiju, oni će odmjeriti snage večeras od 21 sat i malo kristalizirati situaciju. Ako Egipat upiše tri boda, priča će biti manje-više gotova.

S druge strane, u skupini D je Kamerun napravio veliki korak prema Mundijalu dvostrukom pobjedom protiv Mozambika. Malena, terorizmom razvaljena zemlja je prije tri dana u Kamerunu izgubila s 3:1, a danas su zbog svoje teške situacije, susret igrali na nezutralnom terwenu u Maroku. Tanger im nije donio sreću. Stadion Ibn Batouta, nazvan po najvećem istraživaču staroga svijeta nije se pokazao sretnim za Mozambik, Kamerun je rutinirano slavio s 1:0. Tu smo već imali prilike gledati neka znana lica iz Europe. Ngadeu-Ngadjui iz Genta, Anguissa iz Naplija, Chupo-Moting iz Bayerna ali i Kounde iz Olympiacosa su dovoljan zalog za odlazak na Mundijal.


Čeka se rasplet svih skupina, potom velika ceremonija i ples kuglica koji će odrediti tko će s kim iduće godine, izvanredno u studenom, odigrati najčudniji Mundijal otkako je natjecanja.

Zbog pomaknutog termina, ždrijeb je na rasporedu tek u travnju, za razliku od uobičajene prakse u prosincu.


Tagovi

EgipatCAFKamerunKatarGabon

Ostale Vijesti