Foto: Lena Burilo
Foto: Lena Burilo

Preko 300 vratara na kampovima Cotić-Starčić, troje su već mladi hrvatski reprezentativci

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 17.04.23. | 13:26

Ovih dana završio je Uskršnji kamp u Međimurju koji je kroz 10 dana prošlo 50 vratara iz cijele Hrvatske i Slovenije

Lijepe vijesti za hrvatski nogomet dolaze iz Istre. Vratarski kamp Cotić-Starčić u 2023. godini okupit će preko 300 vratara, na ukupno 12 kampova u Hrvatskoj i Sloveniji, obavijestili su nas vrijedni entuzijasti s najvećeg hrvatskog poluotoka.

Voditelji kampa su Aleksa Cotić i Aleksandar Starčić, educirani treneri s Akademije Hrvatskog nogometnog saveza, a kampove za vratare održavaju od 2018. godine, kao plod velikog prijateljstva, s ambicijom da pokrenu svoju golmansku akademiju.

Foto: Lena BuriloFoto: Lena Burilo

Prvi kamp održan je u Istarskoj Dajli i imao je 20 polaznika, a to je bio samo okidač za sve ovo što nje akon toga uslijedilo. Kako se dobar rad daleko čuje priča se zakotrljala i krenule su nove lokacije, pa nakon pet godina 'Goalkeeper Camp' ima otvorene lokacije Nedelišće, Dajlu, Ravnu Goru te u Sloveniji Izolu i Postojnu.

Ove godine 'Goalkeeper Camp Cotic-Starcic' dolazi do nevjerojatnih brojeva i ukupno će održati čak 12 kampova širom Hrvatske i Slovenije, a nedavno je završio Uskršnji kamp u Međimurju (Nedelišće) koji je kroz 10 dana prošlo 50 vratara iz cijele Hrvatske i Slovenije.

Ovo ljeto 'Goalkeeper Camp' u Ravnoj Gori ide u čak pet termina sa 100 polaznika koji dolaze s područja cijele regije. Fascinantan je primjer baš za Ravnu Goru: prijave su bile otvorene 1. veljače, a već istu večer zatvorene jer ih je stiglo preko 100 u samo jedan dan!

Nakon ljeta u Gorskom kotaru slijede dva gostovanja u Sloveniji, u Postojni i Izoli, a kraj godine ostaje za dvostruki termin u Dajli.

Foto: Lena BuriloFoto: Lena Burilo

Kroz 2023. godinu kroz kampove će proći, očekuju organizatori, preko 300 vratara koji dolaze sa svih strana regije, što prema dostupnim informacijama ovaj vratarski kamp čine najvećim i najpoznatijim vratarskim kampom u Europi.

Više skoro da nema županijskih selekcija čija vrata ne čuvaju vratari koji su šrošli kamp, a Vito Kovač, Eugen Ciban i Nika Radolović su hrvatski reprezentativci ili reprezentativke u mlađim hrvatskim selekcijama.

„Ono što nas žalosti je što više ni blizu nemožemo zadovoljiti sve one koji žele biti dio nas“, kažu nam Aleksa Starčić.

Cotić i Starčić su od svog projekta napravili brend koji među osobljem ima lječničku službu koju čine dr. Vesna Janko Radovan i Jelena Medojevic Alessio, team menagericu i glavnu i odgovornu osobu za organizaciju Rominu Cotić te odnedavno i Lenu Burilo, koja se brine o web stranici kampa.

Foto: Lena BuriloFoto: Lena Burilo

Kako ova priča raste iz godine u godinu tako i sponzori žele biti dio toga, pa tako od prošle godine opremu kampa krase i loga Bonin tartufa i Larixa Umag.

U skoroj budućnosti želja voditelja kampa je ovu priču prenijeti na inozemna tržišta na čemu se već naveliko radi. (G)


Tagovi

Goalkeeper Camp Cotic-Starcichrvatski nogomet

Ostale Vijesti