Prekida se BiH Premijer liga, bivši hajdukovac i nesuđeni igrač Intera postao prvak

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 01.06.20. | 18:22

Odluka je konačna.

No, iznenađenja ne bi trebalo biti, te će prvak postati Sarajevo u kojem igra bivši veznjak Hajduka Tino Sven Sušić, prenosi dalmatinski portal.

Podsjećamo, Sušić se ove zime priključio momčadi Sarajeva iako je za njim postojao interes i od nekih klubova iz HNL-a. Svoje najbolje igre pružao je u dresu Hajduka, a u kuloarima se govorilo kako je bio nadomak transfera u milanski Inter. Ipak, do transfera nije došlo budući da su se Nerazzurri umjesto Sušića odlučili angažirati Brozovića, što se u konačnici pokazalo kao jako dobra odluka.

Nakon odlaska iz Hajduka Sušič je igrao za Genk, Maccabi Tel Aviv, Royal Antwerp, VVV – Venlo i austrijski Hartberg, a u ovoj je sezoni za Sarajevo odigrao dvije utakmice i pritom zabio jedan pogodak (u domaćoj pobjedi nad Tuzla Cityjem 6:2).

U trenutku prekida natjecanja zbog koronavirusa nakon odigrana 22 kola Sarajevo je imalo tri boda više od drugoplasiranog Željezničara.

Dodajemo za kraj kako za Sarajevo igraju bivši hrvatski U-21 reprezentativci Hrvoje Miličević i Mirko Oremuš, a u klubu su još Benjamin Tatar, Haris Handžić i Amar Rahmanović, trojac koji je također svojevremeno bio na privremenom radu u HNL-u

(foto: Pixsell)

 

 


Tagovi

BiH Premijer ligaTino Sven SušićSarajevo

Ostale Vijesti