Borna Jaksic/PIXSELL
Borna Jaksic/PIXSELL

Prekid negativnog niza: Vintage Lovrić i Mierez donijeli tri boda pod osječki bor

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 17.12.23. | 16:22

Gledali smo vrlo dobru utakmicu u kojoj je prevaga bio dvojac iz napadačke linije Osijeka, koji je prekinuo crni niz od šest utakmica bez pobjede

Osijek je konačno stigao do pobjede! Igrači pod vodstvom Zorana Zekića s 4-1 su pobijedili Slaven Belupo i time stigli do prve pobjede nakon šest utakmica. Najzaslužniji za slavlje bio je dvojac Lovrić - Mierez, kojima je očito odgovarala promjena formacija. Argentinac je upisao dvije asistencije i pogodak, dok je Ogulinac dva puta poentirao. Posljednji puta Lovrić je dva pogotka na jednom prvenstvenom dvoboju zabio u prosincu 2020. godine, kada je njegova žrtva bio Hajduk, a danas jep odsjetiuo na pomalo zaboravljena izdanja iz Gorice, koja su ga lansirala u jednog od najboljih igrača lige.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

U kojem smjeru će ići prvih 45 minuta, dalo je naznačiti uvodnih 10. Možda Osječani nisu u tom periodu kreirali čistu priliku za gol, no četiri ubačaja iz kuta i dosta velik pritisak na obranu Farmaceuta bili su jasan signal da su Zekićevi momci odlučili počastiti navijače s tri boda, koja su se na istoku Lijepe naše čekala od 28. listopada i slavlja protiv Istre 1961. domaćim igračima očito je odgovarala promjena u formaciju 4-3-1-2, a Lovrićem kao desetkom, odnosno Omerovićem u vrhu napada s Mierezom.

Do vodstva su domaćini stigli iz prve ozbiljnije šanse. Nejašmić je oduzeo loptu na sredini terena, proigrao Miereza, a Argentinac je lijepo podvalio na desnu stranu kaznenog prostora. Loptu je dočekao Kristijan Lovrić i prizemnim udarcem pogodio u bliži kut. Ivan Čović, koji je stao na vrata Slaven Belupa nakon što je prvi vratar Ivan Sušak u prošlom kolu zaradio treću javnu opomenu, bio je nemoćan kod Lovrićevog udarca.

Do nove prigode Osječani su stigli u 24. minuti. Ponovno je Mierez bio u ulozi dodavača, ali Omerovićev udarac odlazi pored gola.

Ono što nije pošlo za nogom krilnom igraču iz Bosne i Hercegovine, ponovno je ispravio Kristijan Lovrić. Bila je to repriza prvog pogotka, jedino što se realizacija zbila na lijevoj strani 16-erca. No, obrazac je bio isti. Ramon Mierez podvalio je loptu u prostor za Kristijana Lovrića, koji je prizemnim udarcem pogodio bliži kut i matirao Čovića.

Do kraja prvog dijela, vidjeli smo po jednu opasniju prijetnju sa svake strane. Kod domaćih, ponovno je udarac isprobao Omerović, dok su Koprivničani pokušali preko Božića.

Ako su gosti i gajili neke nade u brzi pogodak kojim bi se vratili u igru, vrlo brzo ih je ugasio Nail Omerović. Svega pet minuta izdržali su Farmaceuti nakon povratka iz svlačionice. Kao i u prvom dijelu, ponovno je Mierez sjajno proigrao suigrača, ovaj puta mladog Marina Prekodravca, koji je izbio sam pred Čovića. Slavenov čuvar mreže obranio je njegov udarac, ali na otpadak je natrčao Omerović i s nekoliko metara udaljenosti zakucao loptu u mrežu.

Priliku za potpuni nokaut gostiju propustio je Kristijan Lovrić, nakon što se sjurio prema Čoviću i pucao neprecizno. Kazna je uslijedila u 66. minuti i bila je jedan od najljepših poteza na utakmici. Matej Šakota prekrasnim se driblingom riješio Duartea, a potom matirao i nemoćnog Malenicu.

Priliku za potpuni šok na Opus Areni, Farmaceuti su imali šest minuta kasnije. Caimacov je ubacio iz slobodnog udarca, Ortiz tukao glavom, ali lopta je odsjela na okviru gola.

Kad je Slaven Belupo propustio priliku uvesti utakmicu u neizvjesnu završnicu, stigla je neumoljiva kazna Osijeka. Sjajnu partiju okrunio je Ramon Mierez. Nakon dvije asistencije, upisao se u strijelce i to fenomenalnim udarcem s ruba 16-erca. Argentinac je prekrasno naciljao suprotan kut i Čovića ostavio bez izgleda.

Osijek – Slaven Belupo 4-1

Stadion: Opus Arena, Osijek. Gledatelja: 3.939

Strijelci: 1-0 Lovrić (17., Mierez), 2-0 Lovrić (32., Mierez), 3-0 Omerović (50.), 3-1 Šakota (66.), 4-1 Mierez (88.)

Žuti kartoni: Prekodravac (Osijek), Šakota, Boras (Slaven Belupo)

Glavni sudac: Ante Čulina (Zagreb), pomoćnici su Luka Pajić iz Rijeke, odnosno Željko Bučar iz Duge Rese. Četvrti sudac je Toni Dadić iz Zagreba. VAR je Marin Vidulin, a AVAR Ivan Vučković.

Osijek (4-3-1-2): Malenica – Gržan (82. Renan Guedes), Duarte, Bralić, Bukvić - Nejašmić, Prekodravac (75. Mrkrčjan), Pušić – Lovrić (75. Caktaš) – Omerović (88. Živković), Mierez

Slaven Belupo (4-2-3-1): Čović - Pllana (83. Hlevnjak), Boras, Božić, Štefulj - Lepinjica, Caimacov – Liber (58. Šakota), Mioč, Hoxha – Štrkalj (58. Ortiz)



Tagovi

Hrvatska nogometna ligaHNLNK OsijekOsijekSlaven BelupoRamon MierezKristijan LovrićMatej ŠakotaNail Omerović

Ostale Vijesti