REUTERS/Carlos Barria
REUTERS/Carlos Barria

Predviđali su da će biti bolji od Robbena, igrao je za Juve, sad se vraća u matični klub

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 20.11.21. | 08:11

Svojevremeno jedan od najvećih nizozemskih talenata vratio se u klub u kojem je počeo driblati

Od ovog 34-godišnjeg Nizozemca nekad se očekivalo da će biti nositelj nacionalne vrste, a mnogi su mu predviđali da će postati bolji od ikone nizozemskog nogometa Arjena Robbena. No, ništa od toga se nije dogodilo jer Eljero Elia nikad nije ispunio svoj puni potencijal. Nije Elia imao lošu karijeru, već jednostavno nije ispunio očekivanja i predviđanja nizozemskih stručnjaka.

S driblinzima je počeo oduševljavati u ADO Den Haagu, a tamo će i nastaviti karijeru, a možda i završiti. Potpisao je ugovor do kraja sezone, točnije od 30. lipnja 2022. godine. U Nizozemskoj je jako dobro igrao u svojim počecima za ADO, a kasnije i Twente što mu je kasnije osiguralo transfer u HSV 2009. godine, a Nijemci su za njega platili devet milijuna eura.

Za HSV je igrao dovoljno dobro dvije sezone da ga za isti iznos kupi talijanski velikan Juventus. Tamo su mnogi očekivali njegovu eksploziju talenta, ali Elia se u Torinu pokazao kao veliki promašaj. Nakon samo godinu dan otišao je u Werder Bremen, a kasnije je igrao i za Southampton, Feyenoord, Basaksehir te Utrecht.

Od početka karijere glavne karakteristike koje su ga krasile su brzina i dribling te su zbog toga, kako smo već spomenuli, mnogi u budućnosti vidjeli ponajboljeg igrača svijeta u budućnosti, ali to se nije na kraju ostvarilo.

Za Nizozemsku je nastupio 30 puta i zabio dva gola, a tijekom karijere je osvajao Scudetto s Juveom, nizozemsklo prvenstvo i Kup s Feyenoordom te tursko prvenstvo s Basaksehirom.


Tagovi

Eljero EliaArjen Robben

Ostale Vijesti