Najboljih 11 koji neće vidjeti EP za mlade (FOTO)

Vrijeme Čitanja: 7min | čet. 13.06.19. | 09:41

Našlo se tu par zanimljivih imena koje je Gračan preskočio.

Igrati će se tri skupine iz kojih u polufinalnu završnicu idu pobijednik svake od tih skupina te najbolja drugoplasirana reprezentacija. Hrvatska će igrati u skupini C, a društvo će joj još praviti Engleska, Francuska i Rumunjska.

Jučerašnjom pobjedom 1:0 protiv Danske u prijateljskoj odrađena je i posljednja provjera uoči puta u San Marino, Gračan je već odabrao 23 čovjeka koje vodi na put, a Germanijak je pronašao još 11 koji su pred vratima ove momčadi. Nema brige za hrvatski nogomet...

ODIGRAJ RUMUNJSKA U21 - HRVATSKA U21

Hrvati prvenstvo otvaraju u San Marinu (tamo će igrati sve utakmice) 18. lipnja protiv Rumunja, u drugom kolu 21. lipnja snage ćemo odmjeriti sa jednim od favorita natjecanja Francuzima, dok ćemo u trećem kolu koje je na rasporedu 24. lipnja odigrati utakmicu protiv Engleske.

Izbornik mlade reprezentacije Nenad Gračan prije nekoliko je dana objavio konačni popis putnika, a među njima se nije našao Duje Ćaleta-Car, kojem je, prema nekim navodima, klub zabranio nastup na prvenstvu, dok se kasnije pojavila informacija koja govori kako se mladi branič zahvalio izborniku na pozivu, ali ga je morao odbiti jer se osjeća umorno nakon duge sezone (u kojoj je skupio 20 utakmica, odnosno 1546 minuta).

ODIGRAJ DUGOROČNA OKLADA - POBJEDNIK NATJECANJA

Gračan na raspolaganju ima veoma respektabilnu momčad, ali on i u slučaju neke od ozljeda ne mora strahovati budući da naša mlada reprezentacija ima dobar „backup“ na svakoj od pozicija. Naravno da svoje mjesto među putnicima nisu mogli osigurati svi igrači koji su se nadali pozivu, pa je Germanijak za vas složio momčad najboljih koji neće vidjeti ovo Europsko prvenstvo:

DINKO HORKAŠ:

Mladi vratar ove godine bio je jedan od najzaslužnijih za fantastični uspjeh juniorske močadi Dinama koja je ove godine stigla do polufinala gdje ih je izbacio budući osvajač natjecanja Chelsea. Posebno se ovaj mladi vratar istaknuo u četvrtfinalu kada je obranio sve što se obraniti moglo igračima Liverpoola. Naročito je dobar bio u lutriji jedanaesteraca kada je obranio udarce Coylea i Duncana te na taj način pogurao svoju momčad prema polufinalu.

Nastupi ove godine: Dinamo II (13 nastupa, 0 golova)

PETAR MAMIĆ:

Ovaj mladi lijevi branič na početku sezone 18./19. stigao je u momčad Rijeke, te je s vremenom preuzeo ulogu prvog bočnog od miljenika riječke publike Leonarda Zute koji je u zimskom prijelaznom roku otišao u Tursku, točnije Konyaspor. Mamić je igrač koji daje puno svojoj momčadi u napadačkom smislu, dok na tehničko-taktičkim stvarima vezanim uz obranu još mora poraditi. U svakom slučaju, ovdje se radi o jednom iznimno zanimljivom igraču koji bi se zasigurno našao na popisu putnika da nije ozlijeđen.

Nastupi ove sezone: Rijeka (18 nastupa, 0 golova)

DUJE ĆALETA-CAR:

Trebao je biti nositelj naše obrane i vođa na terenu, igrač koji je bio u kadru Zlatka Dalića za vrijeme Svjetskog prvenstva u Rusiji rekao je kako je umoran te kako mu treba odmora nakon duge sezone. Ovim si je potezom ovaj mladi branič doveo u pitanje budućnost u reprezentaciji budući da je ovo jedan zaista suludi potez s kojim je Ćaleta-Car „digao živce“ velikoj većini suigrača i navijača. Odmah po završetku SP-a u Rusiji ovaj mladi branič prešao je u redove Olympique Marseillea za velikih 19 milijuna eura.

Nastupi ove godine: OM (20 nastupa, 0 golova)

VINKO SOLDO:

Ovaj mladi branič ove sezone igrao je za dva kluba, novog drugoligaša Rudeša i finskog prvoligaša KuPS. Ovaj središnji branič dijete je Dinama, te je do sada nastupao za čak pet klubova (Dinamo, Lokomotiva, Cibalia, Rudeš, KuPS), iako ima svega 21 godinu. Soldo je u nekoliko navrata ove sezone pokazao kako se tu radi o jednom veoma zanimljivom stoperu, ali je radi loše situacije u Rudešu pao u nemilost trenera nakon čega je odlučio promijeniti sredinu. Njegova se momčad trenutno nalazi na 6. mjestu finske Veikkausliige, a da se preko finske lige može doći do reprezentacije najbolje svjedoči Ivan Vargić, nekadašnji vratar Osijeka, Rijeke i Lazia koji je svojevremeno igrao za Honku.

Nastupi ove sezone: Rudeš, KuPS (13 nastupa, 0 golova)

ANTONIO BOSEC:

Već treću sezonu standardni igrač zaprešićkog Intera jedan je od onih od kojih se u budućnosti očekuju velike stvari. Od igrača koji neće vidjeti EP za mlade Bosec ima uvjerljivo najveću minutažu, te je ove godine u dresu Intera na terenu proveo čak 2559 minuta. Div iz predgrađa ostao je u ligi iako u nastavku sezone nisu djelovali pretjerano uvjerljivo. Usprkos ne baš uvjerljivim predstavama u ligi, Inter je stigao do polufinala kupa kada ih je na domaćem terenu izbacila Rijeka, kasniji osvajač natjecanja.

Nastupi ove sezone: Inter Zaprešić (30 nastupa, 0 golova)

DARKO NEJAŠMIĆ:

Dijete Hajduka prošle sezone skupio je ukupno 24 nastup za prvu momčad, a tome je nadodao i 10 utakmica za Hajduk 2. „Budući kapetan“ kako mu tepaju središnji je veznjak koji je ove sezone u nekoliko navrata pokazao kako se tu radi o jednom jako zanimljivom igraču, i koji bi u budućnosti mogao biti jedan od nositelja igre „Majstora s mora“. Ove sezone zabio je jedan pogodak i upisao jednu asistenciju, te se od njega očekuju velike stvari u nadolazećoj sezoni. Trenutna tržišna vrijednost mu je 350 000 eura, ali u Splitu ni ne pomišljaju na njegovu prodaju, osim ukoliko na adresu Hajduka ne stigne neka nemoralna ponuda.

Nastupi ove sezone: Hajduk, Hajduk 2 (34 nastupa, 1 gol)

IVAN LEPINJICA:

Bišćanovo otkriće ove sezone iza sebe ima zaista fantastičnu polusezonu. Mladić koji imponira mirnoćom i odlukama pravi je vezni igrač te su njegove igre već sada privukle mnoge interese, a kao potencijalna destinacija spominje se talijanski Udinese. Sezonu je počeo kao posuđeni igrač Rijeke u Zadru, da bi ga trener Riječana bio primoran vratiti na Kvarner radi mnogih ozljeda koje su zadesile njegov sastav. Njegovo vrijeme tek dolazi, ali svima je jasno kako Rijeka u svojim redovima ima fantastičnog igrača, kojeg će, ukoliko nastavi sa predstavama koje smo od njega vidjeli ovo proljeće, jako teško zadržati na duže vrijeme.

Nastupi ove sezone: Zadar, Rijeka (24 nastupa, 2 gola)

DAVOR LOVREN:

Mlađi brat našeg reprezentativca i osvajača Lige prvaka Dejana svakako je netko na koga treba držati jedno oko u budućnosti. Iako je ova sezona za njega bila za zaborav, ovaj mladi krilni napadač ima veliki potencijal te postoji velika mogućnost da narednu sezonu otiđe u neki drugi klub u kojem bi više držali do njegovog talenta i mogućnosti, te mu dali adekvatnog mjesta za razvoj. Hitronogi Purger prošao je sve uzraste naše reprezentacije, ali poziv za Euro je izostao, ponajviše radi činjenice da je ove sezone jako malo igrao, nikako radi toga jer je Davor loš igrač.

Nastupi ove sezone: Fortuna Dusseldorf (4 nastupa, 0 golova)

ANDRIJA BALIĆ:

Oči ćaćine ove sezone odigrao je loš prvi dio i zadovoljavajući drugi dio sezone. Igrač od kojeg se u principu očekivalo puno, puno više, teško dolazi do svjetala pozornice te je, nakon što je shvatio da je u
Udinama u drugom planu, u siječnju ove godine odlučio otići u nizozemsku Fortunu gdje je u nekoliko situacija pokazao o kakvom se talentu ovdje radi. Igrač poteza, fantastičnog pregleda igre i dobrog udarca mora i može bolje, a vjerujemo da je on „prva zamjena“ ukoliko se netko od veznjaka izbornika Gračana ozljedi.

Nastupi ove sezone: Udinese, Fortuna Sittard (17 nastupa, 1 gol)

PETAR BOČKAJ:

Sezona za zaborav Pere Bombardere. Bez imalo dvojbe ovo je igrač koji se, ukoliko gledamo igračke kvalitete, morao naći na popisu izbornika Gračana, ali izgleda kako su neki drugi razlozi bili presudni za ne pozivanje ovog lijevonogog majstora iz Zagorja. Njegovi potezi nerijetko su ostavljali bez daha sve navijače Osijeka, te da nije bilo onog „manjeg“ incidenta sa zabijanjem u pumpu, vjerujemo kako bi on svoje mjesto u mladoj reprezentaciji imao sigurno, ako ne čak i u udarnih 11. Ipak, Pero se vratio, te mu je Osijek pružio još jednu šansu, te se nadamo kako ju ovaj put neće uprskati, jer bi time ražalostio ne samo navijače Osijeka, već i sve one koji su ljubitelji pravih haklera, dobrog nogometa i simpatičnog duha, a to sve Pero ima u sebi.

Nastupi ove sezone: Osijek, Osijek 2 (22 nastupa, 5 golova)

MICHELE ŠEGO:

Mladić rođen u ovom mileniju budućnost je Hajduka. Ljubitelji splitskog kluba nadali su se kako će u skorijoj budućnosti on i Franko Kovačević biti novi ubojiti duo, ali novi igrač Hoffenheima napustio je Šegu te je sada sav teret bačen na njega. Većinu prošle sezone proveo je igrajući za Hajduk 2, ali ga je trener Orešćanin uvrstio u prvu momčad nekoliko puta te se od njega očekuje potpuna eksplozija sljedeće sezone. Bez dvojbe riječ je o jednom jako zanimljivom igraču, o kojem ćemo, ukoliko ne bude nekih većih ozljeda, sigurno još puno čuti (ili pisati) u budućnosti.

Nastupi ove sezone: Hajduk, Hajduk 2 (23 nastupa, 5 golova)

(foto: Germanijak, Pixsell)


Tagovi

izdvajamoNenad GračanMichele ŠegoDavor LovrenAndrija BalićPetar BočkajIvan LepinjicaDarko NejašmićAntonio BosecVinko SoldoDuje Ćaleta-CarPetar MamićDinko Horkaš

Ostale Vijesti