REUTERS/Angelika Warmuth
REUTERS/Angelika Warmuth

Predsjednik Uniona: "Bjelica ostaje do kraja sezone"

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 05.02.24. | 14:10

Dirk Zigler govorio je o statusu trenera Nenada Bjelice

Predsjednik Union Berlina Dirk Zigler govorio je o statusu trenera Nenada Bjelice i potvrdio da će ostati na klupi njemačkog kluba, nakon što je zbog sukoba s Leroyem Saneom suspendiran na tri utakmice.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Osim suspenzije, hrvatski trener kažnjen je s 25 tisuća eura zbog nesportskog ponašanja, a najutjecajniji njemački sportski mediji – poput Kickera i Bilda – zagovarali su čak i njegovu smjenu s mjesta trenera. No, od toga zasad nema ništa jer Bjelica je prvo sam ugasio požar ispričavši se Saneu,

"Reagirao sam kako nikad u životu ne bih smio reagirati. Žao mi je moje momčadi i mog kluba, ispričavam se Saneu", rekao je Bjelica prije desetak dana.

Zigler je danas potvrdio kako Bjelica neće dobiti otkaz zbog incidenta na dvoboju protiv Bayerna. Sezona u Bundesligi završava 11. svibnja, a Zigler je po pitanju ostanka Bjelice rekao:

"Doveli smo Bjelicu kako bi nas zadržao u ligi. Vjerujem da će odluka o njegovu ostanku biti donesena tek u svibnju, stoga pretpostavljam da će i dalje biti trener", rekao je Zigler, a novinari su ga pitali i što misli o navodnom lošem odnosu Bjelice i nogometaša.

"Nikad nisam doživio da su svi igrači zadovoljni trenerom. U konačnici, igra samo njih 11, a 20 ih smije ući u autobus", kazao je.

Dodao je i još nekoliko lijepih rečenica na račun stručnog stožera.

"Čini se da je nemir veći izvan nego unutar kluba. U klubu razumno radimo, trenerski stožer zajednički raste, razmjenjuju ideje i uče jedni od drugih. Svatko nešto ulaže i to mi se sviđa", rekao je Zigler za DAZN.

Union Berlin u zaostaloj utakmici 18. kola u srijedu će odraditi gostovanje kod Mainza, a u subotu će dočekati Wolfsburg i na tom dvoboju protiv Nike Kovača, bivšeg hrvatskog izbornika, Bjelica će se vratiti na klupu. (I.M.)



Tagovi

BundesligaNenad BjelicaUnion Berlin

Ostale Vijesti