Slavko Midžor/PIXSELL
Slavko Midžor/PIXSELL

Predsjednik Hrvatskog dragovoljca: “Ako ispadnemo, nećemo se vraćati dok potpuno ne posložim klub”

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 27.04.22. | 12:54

Marinko Perić je poručio da će sanirati dug od 550.000 kuna zbog kojeg klub nije dobio licencu niti za Drugu HNL

Hrvatski dragovoljac u petak u 18 sati gostuje na Poljudu, a uoči nadmetanja s Hajdukom na njegovu terenu oglasio se predsjednik kluba iz Sigeta Marinko Perić, koji se ne miri s izglednim ispadanjem iz prvoligaškog društva novozagrebačkih Crnih.

“Tko kaže da ćemo ispasti? Još postoje teoretske šanse, ako neokrznuti prođemo Split, a to se lako može dogoditi, vrata ostanka bit će malo odškrinuta. Jasno, morali bi se poklopiti i negativni rezultati naših najbližih konkurenata”, naglašava Perić u razgovoru za tiskano izdanje Sportskih novosti.

Dodaje čelnik Dragovoljaca da ne bi ponovio pogreške iz ove sezone kad bi ponovno dobio šansu.

“Jedan prijatelj mi je rekao kad smo ulazili u ligu: sad imaš jednog neprijatelja, a kad uđete imat ćeš ih stotinu. Naime, mnogi koji su mi se kleli da će financijski pomoći klubu kao sponzori jednostavno su nam okrenuli leđa. Ostali smo na vjetrometini i stoga smo u zimskoj stanci bili primorani na radikalne igračke promjene. Rijeka je tu uskočila u pomoć i bit ću joj vječno zahvalan, ali istovremeno smo i mi Riječanima pomogli jer svi ti njeni mladi igrači dobivaju priliku na prvoligaškoj sceni, a u suprotnom bi utakmice gledali s tribina. Nakon sezone svi će se vratiti u Rijeku s pola sezone prvoligaškog iskustva, pet-šest njih moći će konkurirati za prvi sastav Rijeke sljedeće sezone”, ističe Perić, ne zaboravivši istaknuti napredak Dragovoljčevih igrača, vratara Zvonimira Šubarića, stopera Antuna Vulikića i Bartula Markovine te napadača Karla Perića.

Kako je realnost ispadanje, upitan je Perić i o eventualnom planu povratka u hrvatsku elitu.

“Više se s ovim iskustvom neću dati navući na tanak led. Tek kada posložimo sve stvari na svoje mjesto, od financija, radne zajednice, trenera i igrača, onda ćemo tek razmišljati o povratku u najviše društvo. Prije ne! Ali veliki akcent dat ćemo na omladinsku školu, koja je do prijen godinu dana bila u rasulu, a danas je vrlo respektabilna, s odličnim trenerima, koja će izbaciti nekoliko juniorskih igrača. Dakle, napokon ćemo imati igrače iz vlastitog inkubatora, tako da Hrvatski dragovoljac ima budućnost za najveće rezultate”, poručio je Marinko Perić preko SN, dodavši da će sanirati dug od 550.000 kuna zbog kojeg klub nije dobio licencu niti za Drugu HNL. Novac je, kazao je, na računu.

 1.HNL, 33. kolo

Petak, 29. travnja

Hajduk - Hrvatski dragovoljac, 18.00

Subota, 30. travnja

Slaven Belupo - Gorica, 17.00

Šibenik - Rijeka, 19.05

Nedjelja, 1. svibnja

Osijek - Istra 1961, 17.00

Lokomotiva - Dinamo, 19.05

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

Hrvatski dragovoljacMarinko PerićPrva HNLHNL2. HNL2.HNL

Ostale Vijesti