Luka Stanzl/Pixsell
Luka Stanzl/Pixsell

Predsjednik Gorice: "Trebao sam Atiemwena dati Dinamu besplatno, ali..."

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 20.02.21. | 08:16

Lako je biti general poslije bitke...

Nogometaši Dinama i dalje 'slave' pobjedu protiv Krasondara ovog četvrtka u nokaut-fazi Europske lige. Krasnodar je bio protivnik po mjeri, Rusi su pokazali snagu i kvalitetu, ali u konačnici je hrvatski prvak bio taj koji je slavio. Konaačan rezultat bio je 2:3 za Modre, a pogodak odluke postigao je Nigerijac Iyayi Atiemwen u 75. minuti utakmice.

Pogotku su prethodile dvije stvari: Prije svega fantastičan potez Brune Petkovića koji je okomito krenuo prema golu Rusa, driblingom se riješio nekolicine igrača Krasnodara, a u konačnici i dodavanje Ivanušeca koji je nesebično uposlio Nigerijca iako je i sam mogao završiti akciju. Rukometnim riječnikom, bilo je to jedno izvrsno prebrojavanje i još bolji pogodak nepredvidivog Atiemwena koji je drugi put ove sezone postao heroj pobjede Dinama u Europskoj ligi.

Naravno, baš je on bio glavna priča nakon utakmice. Kako ga je Mamić 'vratio iz mrtvih', kako se nije zadovoljio klupom i kako je u konačnici isporučio kad je bilo najpotrebnije. Ovaj pogodak Krasnodaru ujedno je i najvažniji Atiemwenov u karijeri, a riječi hvale za njega nije propustio uputiti ni njegov bivši predsjednik, Neven Črnko.

"Tranasfer je bio dva milijuna eura i nešto sitno. S PDV-om negdje 2,6 milijuna eura. Jesmo li ga prejeftino prodali? Pa, na to pitanje se mogu našaliti, ali u svemu ima istine. Trebao sam ga Dinamu dati besplatno, ali da s Dinamo dijelimo 50:50 bonuse za Europu. Već bismo sad zaradili više", riječi su predsjednika Gorice u razgovoru za Sportske novosti.

Mnoge je zanimalo ima li Gorica neki postotak od prodaje, ali odgovor će razočarati sve simatizere kluba iz Turopolja koji se trenutno nalazi na 3. mjestu 1. HNL.

"Ne, nemamo ništa. S Dinamom je to nemoguće dogovoriti. Ne znam klub iz HNL-a koji je s Dinamom uspio dogovoriti postotak od buduće prodaje. Jedino društvo iz Maksimira dogovara postotke kad prodaje svoje igrače. Pokušao sam, naravno, vrijedi probati, ali ne ide. Pokušao sam to dogovoriti i za Čabraju i za Špikića, ali dobio sam odbijenicu", istaknuo je Črnko u razgovoru za SN.


Tagovi

Iyayi AtiemwentransferiHNK GoricaDinamo ZagrebNenad Črnko

Ostale Vijesti