Čelnik Ajaxa: Prodajemo tri stožerna igrača ovog ljeta

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 11.05.20. | 08:00

Legendarni vratar odlučan je u namjeri da ne popušta kad su u pitanju novčana potraživanja za usluge svojih vedeta.

Izvršni direktor jednog od najvećih klubova Europe Ajaxa i klupska legenda Edwin van der Sar svjestan je kako će još tri istaknuta prvotimca senzacionalnih polufinalista Lige prvaka iz 2019. napustit Amsterdam.

Radi se, u prvom redu, o Donnyju van de Beeku za kojeg se donedavno vjerovalo da je dogovorio sve s madridskim Realom, no situacija se zakomplicirala. Vjerojatno dijelom i zbog toga što klupski čelnici ne odustaju od tražene cijene, a to neće promijeniti ni trenutna loša financijska situacija europskih klubova uslijed pandemije koronavirusa.

„Prošlog siječnja svi su ogovorili kako ćemo ostati bez sedam ili osam igrača, ali na kraju su otišla samo dva ključna igrača. Ljudi iz bogatih klubova poput Bayerna govore kako će u narednim prijelaznim rokovima padati cijene, no lako je njima reći to. Oni su kupci.“, rekao je Van der Sar.

„Naravno da neće biti transfera u visini od 150 ili 200 milijuna eura, ali mislim da će Ajaxovi igrači i dalje držati cijenu. Oni su svi pojedinci s fundamentima, znaju igrati i pobjeđivati u Europi. Prošle smo se godine usmeno dogovorili s Andreom Onanom, Nicolasom Tagliaficom i Van de Beekom o ostanku još jednu sezonu.“

„Obećali smo im nakon toga osigurati dobre sljedeće stepenice u karijeri. Glede toga se ništa nije promijenilo, ali neće biti nikakvih popusta od 50%. Zainteresirani klubovi mogu zaboraviti na to.“

Real je već računao na Van de Beeka kao jednog od sastavnih dijelova svog novog veznog reda, no Zinedine Zidane ja na kraju stopirao transfer. U međuvremenu su se u utrku uključili Juventus i Manchester United kao konkurenti za plaćanje 55 milijuna eura koliko ''Kopljanici'' traže za veznjaka.

 

 

(Foto: Reuters)


Tagovi

Edwin van der SarAjaxDonny Van De BeekkoronavirusReal MadridJuventusManchester UnitedBayern

Ostale Vijesti