REUTERS/Jennifer Lorenzini
REUTERS/Jennifer Lorenzini

Predigra Ligi prvaka na San Siru: Zlatan opet u kadru, Jurić vraća Vlašića u početnih 11

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 10.02.23. | 08:30

Večeras u 20.45 Milan protiv Torina isprobava postavu za Tottenham

Budući da se sljedeći tjedan vraćaju eurokupovi, počinje nokaut faza Lige prvaka, Europske i Konferencijske lige, a sedam talijanskih klubova još je aktivno u natjecanju, prva utakmica 22. kola Serie A igra se na San Siru, gdje je gost Milan, koji u utorak u osmini finala Champions League na istome mjestu dočekuje Tottenham, od 20.45 sati igra s Torinom hrvatskog trenera Ivana Jurića.

Od novosti iz tabora Rossonera, prema pisanju La Gazzette dello Sport, u kadar se nakon osam mjeseci vraća Zlatan Ibrahimović, ali neće startati. U početnih 11 Stefana Piolija vraća se Rafael Leao, koji je zadnja dva kola započinjao s klupe. Formacija ostaje 3-4-2-1, s kojom je Pioli igrao Derby della Madonnina nakon 2:5 sa Sassuolom. Dakle, Tatarusanu na golu, Thiaw, Kjaer i Kalulu u obrani, Tonali i Krunić u sredini veznog reda sa Saelemaekersom i Theom Hernandezom na bokovima, naprijed Giroud, preferiran u odnosu na Origija, podržan od polušpica, Diaza i spomenutog Leaa. I dalje na klupi ostaje Charles De Ketelaere.

Ivan Jurić, pak, mora redizajnirati vezni red: Ricci je ‘out’, Ilić se u najboljem slučaju nada nastupu, protiv Milana će biti mjesta za Linettyja i jednog između Vieire i Adopa. Vlašić bi se trebao vratiti u početnih jedanaest nakon što nije startao protiv Udinesea, Hrvat može biti joker za vezni red ili će se pridružiti Mirančuku u uobičajenoj ulozi ofenzivnog veznjaka iza Sanabrije, u drugoj opciji sa Seckom. Aina je prestigao u rotaciji Singu i traži potvrdu na desnoj strani, s Vojvoda će biti na lijevoj, a obrambeni trojac ispred Vanje Milinković-Savića trebao bi se ponovno složiti kao blok s Djidjijem, Schuursom i Buongiornom.

Podsjećamo, Milan je sedam utakmica bez pobjede u tri natjecanja; poražen je nakon produžetaka u Kupuz Italije baš od Torina doma (0:1), potom u Superkupu u Rijadu od Intera (0:3), a nakon toga u tri kola Serije A (Lazio 0:4, Sassuolo 2:5, Inter 0:1). Torino je ispao u osmini finala Kupa od Fiorentine (1:2), ali ima dvije pobjede i remi u prvenstvu, na sedmom je mjestu nakon 21 kola, osam bodova iza šestoplasiranog Milana, dakle najbolji od “ostatka lige”.

Inače, Ivana Jurića su prema pisanju Tuttosporta na klupi željeli vidjeti Nottingham Forest i Southampton, ali 47-godišnji Splićanin ih je odbio. Želi s Torom plasman u Europu, koju mu ovisno o osvajaču Kupa može donijeti i trenutno sedmo mjesto…(nl)



Tagovi

MilanTorinoSerie AStefano PioliIvan Jurić

Ostale Vijesti