REUTERS/Daniele Mascolo
REUTERS/Daniele Mascolo

Predah od Epica Broza: Inter potvrdio rastanak s trojicom igrača, ali i otkup 35-godišnjeg Acerbija

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 30.06.23. | 18:05

Četiri transakcije odrađene.

Viceprvak Europe posljednjih dana u centru je transfer priča zbog Marcela Brozovića, no da malo predahnemo od priča vezanih za hrvatskog veznjaka, Nerazzurri su potvrdili odlazak trojca koji je igrao vrlo važnu ulogu posljednjih godina. Na Meazzi od sljedeće sezone više neće stanovati Milan Škriniar, Danilo D.Ambrosio i Roberto Gagliardini.

Odlazak slovačkog stopera i nije neki novitet. Posljednjih nekoliko mjeseci sezone propustio je zbog ozljede, a kako je odbijao produžiti ugovor, svoju zadnju utakmicu za Inter odigrao je sredinom ožujka. Vrijednost mu je 50 milijuna eura, doveden je 2017. iz Sampdorije za čak 34 milijuna, tako da će Inter na ovom odlasku biti na nemalom gubitku. Škriniar je profesionalnu karijeru počeo u slovačkim klubovima Žilini i Vion Zlate Moravce, a potom je preselio u Italiju gdje je prije Intera nosio dres već spomenute Sampdorije. Za slovačku reprezentaciju je odigrao 58 utakmica uz tri pogotka.

Nakon 286 nastuoa i devet i pol sezona, Inter je službeno potvrdio i odlazak Danila D'Ambrosija. Iskusni bek u rujnu će napuniti 35 godina, a ove je sezone skupio 24 nastupa, najčešće kao joker s klupe, te je upisao dvije asistencije. U redove Nerazzurra stigao je u siječnju 2014. za 3,8 milijuna eura.

Posljednji u nizu igrača koji napuštaju Meazzu je Roberto Gagliardini. Doveden je prije šest godina iz Atalante kao veliki talent za 20 milijuna eura, ali nikada nije opravdao uložen novac, kao ni epitete kojima ga se krasilo. Također je posljednjih sezona bio korišten samo kao rezerva, stoga je rastanak s Interom bio potpuno očekivan.

Pored ovih odlazaka, spomenimo i da je Inter potvrdio otkup Francesca Acerbija iz Lazija. Veteran koji broji 36 godina na leđima, odigrao je vanserijsku sezonu koja ga je u poznim godinama vratila i u reprezentaciju Italije, stoga Nerazzurri nisu žalili odštete za igrača koji će u veljači napuniti 36 godina. Lazio će za njegovu prodaju inkasirati 3,5 milijuna eura. (I.M.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Milan SkriniarDanilo D'AmbrosioRoberto GagliardiniFrancesco AcerbiInter

Ostale Vijesti