Pravda na djelu! Sudio im nepostojeći penal u zadnjoj minuti za naslov prvaka, ali karma je odigrala svoje...

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 27.11.17. | 08:23

Scene iz odlučujuće utakmica gruzijskog prvenstva neodoljivo podsjećaju na HNL.

Domaći Dinamo ušao je u susret s dva boda prednosti i remi im je bio dovoljan za naslov, međutim to se nije dogodilo iako su imali ogromnu sudačku pomoć. Dugo se čekalo na prvi pogodak, sve do 74. minute kada je Kapanadze doveo Torpedo u vodstvo, što je značilo da domaći Dinamo ostaje bez titule.

Tada je krenula opća navala s domaće strane u koju se baš po uzoru na HNL žestoko upleo sudac. Naime, u trećoj minuti sudačke nadoknade sudio je nepostojeći penal nakon što se Ukrajinac Kovtalyuk bacio u kaznenom prostoru poput najgoreg glumca C produkcije. Što je najgore nikog nije bilo oko njega i čak bi i djeci bilo jasno da je ovo žuti karton za simuliranje.

No, sudac utakmice odlučno je u posljednjoj minuti pokazao na bijelu točku što je izazvalo gađenje gostujućih igrača i žestoke proteste. Ipak, pravda je na kraju zadovoljena jer je golman i ujedno kapetan Torpeda  Kvaskhadze obranio udarac domaćeg Kiteishvilija čime je utakmica i službeno završila, a Torpedo postao prvak. Kaos i ludnicu oko nepostojećeg penala pogledajte u videu.

 

 

Torpedu je ovo bio prvi naslov prvaka nakon 15 dugih godina čekanja, a način na koji su ga osvojili zaslužuje filmsku priču. U posljednja dva kola ušli su sa četiri boda zaostatka za vodećim Dinamom koji je prvo u pretposljednjem kolu remizirao na gostovanju kod Saburtaloa, a onda i izgubio u međusobnom dvoboju nakon što je dobio nepoštenu priliku u posljednjoj minuti. 

Tako je pravda ipak pobijedila i porazila sve ono što se miješa u sport preko trećih strana. Teško je ovo gledati kao sudačku pogrešku jer je svima jasno da se ovo ne može svirati kao penal u normalnoj situaciji, baš nikako. Torpedo je zaslužio naslov, a nakon ovakvog raspleta sigurno imaju još više razloga za slavlje.

(Foto: Screenshot)


Tagovi

TorpedoDinamo Tbilisi

Ostale Vijesti