Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Pravac Solun: Igrači Rijeke odletjeli za Grčku, sutra ih čeka PAOK

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 18.08.21. | 17:27

“Mi moramo vjerovati u sebe. Kvalitetu imamo”

Samouvjerenost je pola pobjede. Barem bi tako trebalo biti prije odlaska na bitno gostovanje. Doduše, ponekad se samouvjerenost može pretočiti u nešto negativno, pa imamo česte utakmice koje favorite “upišu” kao uspješne, prije nego što uopće sjednu u avion. Neki tvrde da se to sinoć dogodilo Dinamu. Jedno je sigurno, to se nećee dogoditi Rijeci, jer je PAOK protivnik vrijedan respekta.

Na sličnom tragu je prije leta bio i Goran Tomić. Bijeli su poletjeli za Solun, a prije ukrcavanja, utakmicu je najavio trener Rijeke uz birane riječi za protivnike.

(1.75) PAOK (3.45) RIJEKA (4.90)

"Morat ćemo biti kompaktni u svim linijama i spriječiti u tih zadnjih 30 metara, da ne naprave taj individualni potez kvalitete. Mi moramo vjerovati u sebe. Kvalitetu imamo. Vjerujem da možemo stvoriti pozitivan rezultat. Moramo samo biti poduzetniji" otvorio je razgovor trener Rijeke.

Ne smijemo zaboraviti, Rijeka je u nedjelju imala fizički iznimno zahtjevnu utakmicu protiv Osijeka. Uz minimalni poraz, koji je obilježen krivo podvučenim crtama pri mjerenju zaleđa, Rijeka se osjetno istrošila, no Tomić uvjerava da se ekipa uspjela dobro odmoriti u ponedjeljak i utorak…

"Mislim da smo se dobro oporavili poslije utakmice u Osijeku, koja je bila izrazito zahtjevna. Slijedi nam još jedna teža utakmica, protiv jedne izvanredne momčadi PAOK-a, prepune kvalitete. S te strane morat ćemo biti na visokoj razini kako bismo izvukli povoljan rezultat za uzvrat", nastavio je Tomić i okrenuo na neugodnu temu izostanaka. Prema njegovim riječima, u četvrtak će izvan konkurencije biti čak petoro igrača.

Vratar Labrović je i dalje ozljeđen, također i Lindon Selahi i Hrvoje Smolčić. Novopridošli veznjak iz Širokog, Mato Stanić, nažalost nema pravo nastupa. Za kraj, možda i najzvučniji igrač kojeg nećemo gledati u Solunu je Robert Murić, on se ozljedio upravo u Osijeku. Drmić je i dalje nedostupan. Riječka “bolnica” je popunjena.

Što se tiče PAOK-a, Tomić smatra kako je PAOK opasan ako mu se da vremena i prostora.

"To je jedna momčad koja vodili dominirati posjedom. Ima veliki broj tehnički kvalitetnih igrača, koja rješavaju potezom. Strpljivo grade posjed i kroz tak kontinuirani posjed žele doći do završnice. Morat ćemo biti kompaktni u svim linijama i spriječiti u tih zadnjih 30 metara, da ne naprave taj individualni potez kvalitete. Mi moramo vjerovati u sebe. Kvalitetu imamo. Vjerujem da možemo stvoriti pozitivan rezultat. Moramo samo biti poduzetniji. Prvenstveno ćemo morati raditi kako momčad, i fazu obrane i fazu napada” zaključio je pressicu Tomić.

Bijeli su otputovali u Grčku, večeras imaju trening kako bi osjetili teren ususret sutrašnjoj utakmici. Sretno

(1.75) PAOK (3.45) RIJEKA (4.90)



Tagovi

PAOKGoran TomićRijeka

Ostale Vijesti