Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Pravac aerodrom: Reprezentativni vratar na ljeto napušta Championship?

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 23.12.21. | 18:00

Otkako je stigao u Luton, ne miču ga s vrata

Kako smo već više puta pisali, pred Englezima je najnaporniji dio godine. Čak tri kola u samo osam dana. Takav je plan. S tim da je prvo od ta tri kola po mnogočemu posebno, jer se radi o Boxing Dayu, kod nas popularnom Štefanju na koji Englezi izlaze i po kiši i po snijegu kako bi u istom terminu odigrali jedno prvenstveno kolo i tako razveselili site i napite građane nakon obiteljskim obveza.

Jedan od onih koji će okusiti čari takvog rasporeda je Simon Sluga, bivši vratar Rijeke koji se već dvije godine odlilčno snalazi u drugoligašu Lutonu. Koliko je važan Simon klubu iz okolice Londona dovoljno govori činjenica da je prošle sezone imao 12 puta clean sheet (nije primio pogodak na utakmici). Zbog toga je bio i nagrađen od strane Lutona kao igrač sezone. Branio je i nekoliko bitnih udaraca, ponajviše jedanaesterac Timu Werneru iz Chelseaja.

U razgovoru za Tportal, odškrinuo je vrata novo-normalne realnosti na Otoku, porazgovarao o Boxing Dayu, i možebitnom odlasku iz kluba.

“Sad je pred nama izuzetno zgusnut raspored, s time da se prati sve u vezi omikrona, odnosno novih mjera kojima bi se pokušalo spriječiti širenje virusa. No kako je nogomet ovdje posebna priča i poštuje se tradicija, vjerujem da će se kolo najnormalnije igrati, jer igranje na Boxing Day nešto je posebno. Naravno, osim ako u nekoj od momčadi ne bude previše zaraženih. Ali zasad se na to niti ne pomišlja. Svima je želja da se utakmice odigraju, pa i uz maksimalno popunjene tribine, s time da se na njih može samo s covid potvrdama” započeo je Sluga.

No, za domaće medije puno zanimljivija tema je ona o možebitnom odlasku iz Lutona. Sluga je redovito prvi vratar, od 19 susreta sačuvao je čistu mrežu čak sedam puta. Sve je to privuklo pažnju nogometnih klubova sa svih krajeva svijeta koji su zainteresirani za njegove usluge. Spominje se MLS, Belgija, Poljska, UAE i svašta još nešto egzotično i uzbudljivo. Plus, ugovor mu ističe idućeg ljeta.

“Znam kako funkcioniraju stvari ovdje, odnosno s igračem kojem istječe ugovor krenut će se pregovarati tek tamo negdje u travnju. Vidjet ćemo sve, meni je ovdje odlično i ne bih imao ništa protiv nastaviti karijeru u Lutonu. Ili nekom drugom engleskom klubu, ako potencijalni kupac nađe zajednički jezik s Lutonom. Mislim da imam dovoljno iskustva i da bih mogao odgovoriti svim zahtjevima koji se stave pred mene.” Zaključio je Simon i usput izrazio nadanje da će iduće sezone svojim dobrim igrama zaslužiti mjesto među putnicima za Katar. To je uostalom želja svih sadašnjih reprezentativaca ali i onih koji tome teže.

Priča o transferu će se zakuhati tek negdje oko travnja, kada će biti poznato misli li Simon ostati u Lutonu ili ga čeka transfer. Srećom, Luton u svojoj blizini ima aerodrom, pa će vrlo lako uskočiti u neki zrakoplov i zajedno sa svojom obitelji pronaći novi izazov.

Taman pred Katar.



Tagovi

Simon SlugaLuton TownChampionship

Ostale Vijesti