Dubravka Petric/PIXSELL
Dubravka Petric/PIXSELL

Poznato u kojem klubu Marko Dabro nastavlja svoju karijeru

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 29.05.21. | 08:50

Prvi topnik 2. HNL je nakon fenomenalne sezone sigurno dobio puno poziva. Neki su bili iz Poljske, ali…

U sjeni svega onoga što se događala tih sati u Splitu, uprava Lokomotive jučer je prekinula suradnju sa Samirom Toplakom. Bilo je teško pronaći osobu koja je taj potez razumjela, naročito kad se uzme u obzir u kakvom je stanju Toplak preuzeo Lokose i kakav je posao napravio.

Lokosi ne strahuju od 'Samirove kletve'. Svi znaju za priču kako svaki put kad je Toplak napustio neki klub (Inter, Varaždin), oni bi u konačnici ispali iz 1. HNL, dok bi se klubovi koje je preuzeo (i oni su u oba navrata bili u lošijim pozicijama od kluba iz kojeg je otišao) na kraju spasili.

No, sigurno je da Toplak ne strahuje za sebe i svoju budućnost. Njega će se uvijek zvati, njega mu posla neće nedostajati, ali kako je i sam dao naslutiti na svojim mrežama, za njega prvo slijedi odmor, a nakon ljeta će se vidjeti što će i kako će dalje…

Šikiću ovo ljeto neće biti ni izbliza zanimljivo kao ono prije godinu dana, ali kako si ne bi dozvolio još jednu ovakvu sezonu svoje momčadi, predsjednik Lokomotive svjestan je da su mu potrebna pojačanja.

Sportske novosti javljaju kako će Marko Dabro danas i službeno postati novi igrač Lokosa. Njegovo ime pozna svaki nogometni entuzijast u Lijepoj našoj, a osim što je on najmlađi debitant u povijesti 1. HNL i što je svojevremeno bio član talijanske Fiorentine, Dabro je odradio fantastičnu sezonu u redovima BSK Bijelog Brda.

Prvi topnik 2. HNL postigao je čak 29 pogodaka prošle sezone, a krajem ljetnog prijelaznog roka, nedugo nakon što se Nenad Bjelica vratio u svoj rodni grad, Dabro je zamalo završio u Osijeku. No, potraživanja predsjednika BSK Bijelog Brada bila su potpuno nerealna pa se tako transfer u konačnici nije realizirao.

Osim Lokomotive, Dabro je bio na meti nekoliko klubova iz Ekstraklase. Kako doznajemo, jedan od tih klubova bila je Wisla Krakow, ali posljednjih godina obećana zemlja za brojne hrvatske nogometaše ipak neće postati brojnija za još jednog rasnog strijelca.


Tagovi

Marko DabroHNLnogometni transferitransferiLjetni prijelazni rokBSK Bijelo Brdo2. HNL

Ostale Vijesti