foto: Action Images
foto: Action Images

Poznato tko će zamijeniti Alabu u Bayernu

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 01.02.21. | 19:28

Još nije službeno potvrđeno.

David Alaba, Austrijanac u redovima Bayern Munchena nakon 12 godina napustit će redove europskog prvaka budući da nije uspio postići dogovor oko plaće i novog ugovora.

Kako sada stvari stoje, za njegove je usluge najviše zainteresiran Real Madrid, ali dok se to ne finalizira, Alaba standardno odrađuje svoje zadatke u Flickovoj momčadi.

Gubitak jednog takvog pouzdanog klupskog senatora zasigurno će se osjetiti, ali izvrni direktor i klupska legenda Bayerna, Karl-Heinz Rumenigge, za Sky Sport iz Njemačke potvrdio je nagađanja kako će upravo mladi i ultratalentirani Francuz iz RB Leipziga, Dayot Upamecano, biti zamjena za Alabu:

"Pored Bayern Munchena, još dva atraktivna kluba zanimaju se za njega, a činjenica da su to Liverpool i Chelsea potvrđuje da je riječ o izuzetno kvalitetnom nogometašu koji može zamijeniti Davida Alabu. Upamecano je igrač koji nam je zanimljiv, a gotovo je izvjesno da ćemo izgubiti Davida", najavio je Rumenigge.

Ova vijest dolazi u svjetlu nedavnih navoda o tome kako je sportski direktor Bavaraca, Hasan Salihamidžić, odradio trosatni razgovor s igračevima agentom, a također je sastanak s Oliverom Mintzlaffom, kolegom po poziciji, imao i sam Rumeniggea. Predmet razgovora bilo je odšteta od 42.5 milijuna eura.

Svojevremeno je i United bio u igri za dovesti igrača, prije šest godine, ali nisu htjeli dati 700 tisuća eura za njega uz obrazloženje da nije dovoljno talentiran za energičan nogomet na Otoku.


Tagovi

David AlabaHasan SalihamidžićKarl Heinz RummenigeDayot Upamecano

Ostale Vijesti