Poznato kada odlazi Haaland, Borussia već ima spremnu zamjenu

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 21.02.20. | 10:17

Norveški napadač ima klauzulu u ugovoru, a Žuto-crni se žele osigurati na vrijeme.

Dovođenje Erlinga Brauta Haalanda u svoje redove, vjerojatno je najbolji posao Borussije Dortmund unatrag nekoliko godina. Iako su isplatili popriličnu svotu njegovom agentu Minu Raioli, kao i njegovom ocu Alf-Ingeu, ta cifra je manja od prvotno iznesenih od strane Gazzette dello Sport (25 milijuna eura sveukupno). Odšteta RB Salzburgu bila je smiješno mala, tek 20 milijuna eura, a fenomenalni Haaland je na travnjaku već vratio uloženo.

U Bundesligi je za 'Žuto-crne' već zabio osam golova u tek pet utakmica, proglašen je igračem mjeseca u Njemačkoj, a kao šlag na tortu došla su dva gola koja su presudila PSG-u u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka.

Iz tog razloga i ne čudi što uprava njemačkog velikana jednim okom promatra razvoj situacije s njim i njegovim izglednim odlaskom. Međutim, neće 19-godišnja senzacija otići kroz sljedećih godinu dana jer Borussia može tražiti ogroman novac za njega. Međutim, od 2022. godine, kada jedna klauzula u njegovom ugovoru postane aktivna, on će sigurno napustiti klub.

Naime, Haaland je postao prvi igrač nakon odlaska Gotzea kojemu je Borussia pristala ugraditi odštetnu klauzulu u ugovor, a prema njoj igrač može 2022. godine napustiti klub za „cifru dosta veću od 50 milijuna eura“, kako je svojedobno prenio ugledni The Athletic.

Kasnije je Bild izvukao konačnu informaciju koja glasi da ta izlazna klauzula iznosi, i dalje relativno smiješnih 75 milijuna eura. To znači da će Haaland definitivno napustiti Borussiju 2022. godine jer će si svi europski velikani moći priuštiti ovog dragulja.

Međutim, neće uprava njemačkog kluba gledati cijelu stvar prekrštenih ruku i čekati da im novi dragulj padne sam u ruke. Štoviše, oni već sada gledaju prema Primeri i potencijalnom nasljedniku Erlinga Haalanda.

Riječ je o Alexanderu Isaku, jednom od najzaslužnijih igrača zbog odličnih igara Real Sociedada u Primeri ove sezone. Iako su „kraljevski Baski“ malo posustali u La Ligi u odnosu na prvi dio sezone, i dalje su u borbi za plasman u Ligu prvaka s tri boda zaostatka za četvrtoplasiranim Atleticom i pet bodova manje od trećeg Getafea.

20-godišnji Šveđanin je najzaslužniji za posljednjih šest pobjeda Sociedada u zadnjih sedam utakmica. Postigao je čak osam golova u tom periodu, a na svom kontu trenutno ima 14 golova, a ujedno je i vodeći strijelac Cope del Rey.

Isak je već bio igrač Borussije Dortmund, za koju je potpisao u siječnju 2017. godine kada smo i pisali o njemu. Međutim, kao tinejdžer se nije uspio nametnuti u svlačionici na Signal Iduna Parku te su ga Nijemci proslijedili prvo na posudbu u Willem II, da bi ga potom prodali Sociedadu za šest i pol milijuna eura – ali uz određeno pravo otkupa natrag.

Kako prenosi Mundo Deportivo, 'Milijunaši' mogu vratiti Isaka u Bundesligu za 30 milijuna eura, ali tek na ljeto sljedeće, 2021. godine. Do tada bilo koji klub, uključujući njih, treba isplatiti čak 70 milijuna eura za njega. S obzirom da Borussiji zbog Haalanda nije potreban ranije, mogu biti strpljivi, a ova klauzula ima još dva uvjeta – sam igrač mora pristati na povratak i uvjet prema kojemu ga Borussia može dovesti samo pod uvjetom da ga neće prodati u prvoj godini u kojoj ga ponovno angažiraju.

Sve upućuje na činjenicu da Nijemci imaju spremnu zamjenu za Haalanda, ali dok magija norveškog čarobnjaka traje, navijači će uživati u njoj.

(Foto: Reuters)


Tagovi

Erling Braut HalandAlexander Isak

Ostale Vijesti