Poznati svi sudionici Lige prvaka, Ajax uvjerljiv (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 28.08.19. | 22:50

Izvlačenje skupina Lige prvaka na rasporedu je sutra u 18:00

Nije nikakva novost da je Ajax puno kvalitetnija momčad od ciparske momčadi, ali oni su usprkos tome što su imali ulogu velikih autsajdera i više nego solidno namučili Kopljanike.

Ajax je bolje ušao u utakmicu te su se prilike nizale jedna za drugom. Praktički je nemoguće nabrojati sve prilike nizozemskog sastava ali lopta jednostavno nije htjela u mrežu. Kad se već činilo kako ćemo na poluvrijeme otići s početnih 0:0 ukazao se novi branič Ajaxa Edson Alvarez koji se najbolje snašao u gostujućem 16-ercu nakon izvrsnog ubačaja Marokanca Ziyecha te s pet metara poentirao za vodstvo domaćina pored nemoćnog vratara Beleca.

U drugom poluvremenu vidjeli smo dva još dva pogotka ali su oba i poništena. Prvo je za Ajax zabio prekaljeni Huntelaar, ali je njegov zgoditak poništen radi zaleđa. Igrala se tada 50. minuta utamice.

Svega par minuta nakon toga mreža se trese i na suprotnoj strani. Andrija Pavlović izvrsno je reagirao i matirao Onanu, ali baš kao i kod Huntelaara, njegov pogodak poništen je radi nedozvoljene situacije.

Do kraja utakmice gledali smo jednosmjernu utakmicu u kojoj je Ajax kontrolirao tijek susreta uz povremene pokušaje gostujućeg sastava koji ipak nisu bili toliko opasni da bi iznenadili domaći sastav, a u 80. minuti kapetan domaćeg sastava Dušan Tadić zabio je prekrasan pogodak kojim je zapečatio sudbinu domaćeg sastava

Utakmica je završila rezultatom 2:0 za Ajax, a oba pogotka s ovog susreta pogledajte u nastavku teksta:

 

 

 

 

Osim Ajaxa i APOELA na rasporedu su bile još dvije utakmice kvalifikacija za Ligu prvaka

Club Brugge na domaćem je terenu ugostio LASK iz Linza, a utakmica je završila rezultatom 2:1. Pogotke s tog susreta pogledajte u nastavku teksta:

 

 

 

 

 

 

Posljednji susret bio je onaj između Slavije Prag i CFR Cluja. Prva utakmica završila je pobjedom Slavije od 1:0, a isti rezultat vidjeli smo i danas. Ključni trenutak dogodio se u 66. minuti utakmice kada je Boril spretno i sretno ugurao loptu u suparničku mrežu:

 

 

Za kraj dodajemo kako su se Ajax, Club Brugge i Slavia Prag plasirali u Ligu prvaka, dok će se njihovi večerašnji suparnici morat zadovoljit utakmicama Europske lige.

(foto:Reuters)

 


Tagovi

AjaxClub BruggeAPOELLASK LinzSlavia PragClujLiga prvakaKvalifikacije za Ligu prvaka

Ostale Vijesti