Poznati svi polufinalisti europskih natjecanja: Debakl Engleza, najviše Španjolaca i Talijana

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 19.04.24. | 08:01

Za tri europska naslova bori se još 12 klubova.

Nakon što smo u srijedu saznali polufinalne parove Lige prvaka (Atletico Madrid - PSG i Real Madrid - Bayern), sinoć smo saznali sve sudionike polufinala Europske i Konferencijske lige. Roma, Atalanta i Bayer Leverkusen obranili su prednost iz prve utakmice te su preko Milana, Liverpoola i West Hama izborili plasman u polufinale Europske lige. Jedini 'preokret' dogodio se u Marseilleu u kojem je Olympique nadoknadio 0-1 zaostatak iz Lisabona protiv Benfice te je nakon boljeg raspucavanja jedanaesteraca izborio plasman među četiri najbolje momčadi natjecanja.

U polufinalu Europske lige tako će se susreti Marseille i Atalanta te Roma i Bayer Leverkusen.

U Konferencijskoj ligi bilo je dosta dinamičnije budući da su dva putnika u polufinale odlučena nakon boljeg raspucavanja jedanaesteraca, a jedan nakon produžetaka. Nakon igre bez pogodaka u 180 minuta, Fiorentina je s dva gola u produžetku iz natjecanja izbacila Dinamovog 'krvnika' Viktoriju Plzen, a Dinamo je osvetio i Club Brugge koji je s 2-0 u Solunu (ukupnih 3-0) izbacio PAOK. Fenerbahce i Lille nadoknadili su zaostatke za Olympiacosom, odnosno Aston Villom iz prve utakmice, ali su gosti bili uspješniji nakon raspucavanja jedanaesteraca te će se upravo Aston Villa i Olympiacos susresti u polufinalu natjecanja, dok drugi polufinalni par čine Fiorentina i Club Brugge.

Među 12 klubova koji su ostali u igri za europski trofej, najviše je NIjemaca i Talijana (tri), s time da Nijemci imaju prednost budući da imaju dva kluba u polufinalu Lige prvaka (Bayern i Borussia Dortmund) i jednog u polufinalu Europske lige (Bayer Leverkusen), dok Talijani imaju dva predstavnika u polufinalu Europske lige (Atalanta i Roma) te jednog u polufinalu Konferencijske (Fiorentina).

Francuska je jedina država s dva predstavnika u završnici europskih liga (PSG u polufinalu Lige prvaka i Marseille u polufinalu Europske lige), a po jednog predstavnika imaju Španjolska (Real Madrid, Liga prvaka), Belgija (Club Brugge, Konferencijska liga), Engleska (Aston Villa, Konferencijska liga) i Grčka (Olympiacos, Konferencijska liga).

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Generalno, najveći gubitnici četvrtfinala su Englezi. Predstavnici najbogatije i najpopularnije lige izgubili su oba susreta četvrtfinala Lige prvaka (Manchester City i Arsenal), oba susreta četvrtfinala Europske lige (Liverpool i West Ham), a čast Engleza ostaje braniti još jedino Aston Villa u Konferencijskoj ligi, s time da je birminghamska momčad bila na pragu ispadanja, ali je golom Casha u 87. izborila produžetke, a onda i preko raspucavanja jedanaesteraca polufinale.



Tagovi

Liga prvakaEuropska ligaKonferencijska liga

Ostale Vijesti