EXPA/ Sportida/ Urban Urbanc
EXPA/ Sportida/ Urban Urbanc

Poznati svi polufinalisti: Čeka nas repriza prošlog finala te dvoboj Ukrajine i Rusije (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 01.02.22. | 21:34

Favoriti su danas opravdali prolaz.

Od četiri najveća favorita Eura, samo Kazahstan nije uspio izboriti polufinale. Njega je još jučer svladala Ukrajina koja će u svojem četvrtom finalu u povijesti igrati protiv reprezentacije Rusije.

Rusija je danas izborila polufinale teže od očekivanog protiv 'žilavog' debitanta Gruzije. Rusija se od prve minute postavila dominantno, a Gruzija je prijetila iz kontranapada. Zahvaljujući sjajnom vrataru Gruzijaca Kupatadzeu, na odmor se otišlo s rezultatom 0:0. Rusija je povela u trećoj minuti nastavka. Nijazov je zabio nakon odbijanca, no Gruzija odmah uzvraća preko Petryja Branca za 1:1.

Četiri minute kasnije Rusija je stigla do novog vodstva, Robinho je ubacio iz kornera, a Ivan Čiskala zakucao je loptu u mrežu volejem. Do kraja utakmice izmjenjivali su se pokušaji na obje strane, Gruzija je samu završnicu dvoboja odigrala s golmanom-igračem, u nekoliko navrata bila je blizu iznenađenju, no Rusija je zapečatila prolaz u polufinale drugim pogotkom Čiskale, ovaj put u praznu mrežu.

Reprezentacija Španjolske sa sigurnih 5:1 nadvisila je 'hrvatskog krvnika' Slovačku. Futsal Furija je već do odmora imala 'lagodnih' 3:0 pogocima Mellada u 2., Lozana u 10. i Raul Camposa u 16. Sve je bilo riješeno u 24. kada je Mellado zabio svoju drugi gol na turniru za 4:0. Peter Serbin u 34. je zabio jedini gol za Slovačku, a konačni rezultat postavio je Raul Campos minutu kasnije.

Španjolska će u polufinalu igrati protiv Portugala koji je u finalu Eura 2018. slavio nakon produžetaka 3:2, a Portugal je, također nakon produžetaka (4:2), nadvisio Španjolsku i u četvrtfinalu nedavno završenog Svjetskog prvenstva.

Futsal Euro, četvrtfinale

Ponedjeljak

Portugal - Finska 3:2

Kazahstan - Ukrajina 3:5

Utorak

Rusija - Gruzija 3:1

Španjolska - Slovačka 5:1

Futsal Euro, polufinale

Petak

Portugal - Španjolska

Rusija - Ukrajina



Tagovi

FutsalfutsalFutsal Euro 2022

Ostale Vijesti