Pixsell
Pixsell

Poznati prvi sudoionici polufinala: Drugoligaši odigrali dobre prve 'trećine', potom potonuli

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 01.03.24. | 16:45

Bez iznenđenja u prva dva dvoboja. Drugoligaši idu kući.

Branitelj naslova Futsal Pula trijumfalno je otvorila pohod na obranu naslova, svladavši u prvom kolu Brod 035 s 8-2. Aktualni prvak Hrvatske Dinamo ispratio je kući drugog drugoligaša, Novi Marof pobjedom od 8-0.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

No, oba drugoligaša odigrala su dobre prve trećine utakmice protiv favoriziranih suparnika. Brod 035 vrlo je dobro sjajno parirao Puli koja je povela u 11. nakon akcije David Mataja - Niko Vukmir, no Ante Čurković u 14. poentira za 1-1. Pula je u razmaku od 17. do 19. utakmice ipak napravila osjetnu rezultatsku prednost golovima Castra, Manola Bilića i Mataje.

Nadu Brođanima u povratak donio je Domagoj Đurković u 25., no Echeverry, Bilić, Mataja i Stefano Galešić do kraja zabijaju za konačnih 8-2.

Sličnu utakmicu gledali smo i u drugom dvoboju. Novi Marof dobro se držao prvih 12 minuta utakmice. Vratar Dinama na posudbi u Novom Marofu Filip Pranjić obranio je nekoliko pokušaja svojih kolega iz Zagreba, no nije mogao ništa u 12. kada je Mihovil Prgomet oduzeo loptu i hladnokrvno zabio za 1-0 vodstvo Plavih.

Taj gol otvorio je Modre, Kristijan Postružin zabio je iz blizine za 2-0, a Prgomet je svojim drugim pogotkom u 19. minuti doveo Dinamo vrlo blizu pobjede. Marof se trudio i borio, ali kvaliteta prvaka je ipak bila izražajna.

Luka Perić je prvo sjajnim udarcem otvorio golijadu u nastavku, a potom je nakon minijature dodao Tihomiru Novaku za 5-0. Antonio Konsuo nakon lijepog prodora šalje loptu pod gredu za šesti pogodak Plavih. Toni Vučković prekinuo je golgeterski post i zabio je u natjecateljskoj utakmici nakon više od dvije godine. Osmi pogodak djelo je Nikole Gudasića nakon dodavanja Prgometa.

Iako je primio osam pogodaka, ponajbolji igrač Marofa bio je Pranjić koji je zabilježio čak 24 obrane! Futsal Dinamo izborio je svoje drugo polufinale u povijesti.

U 17.45 sučelit će se Šibenik 1983 i Olmissum, a u 20.15 igraju Square i Novo Vrijeme. Ždrijeb polufinala održat će se nakon treće utakmice. (N.R.)



Tagovi

Futsal DinamoMNK Futsal DinamoDinamo ZagrebHrvatski malonogometni KupHrvatski malonogometni kupFutsalfutsal

Ostale Vijesti