Pixsell
Pixsell

Poznati Dinamovi protivnici i sastav za 18. izdanje 'Ramljaka'

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 30.07.21. | 19:25

Turnir se igra od 5. do 8. kolovoza.

Od 5. do 8. kolovoza na terenima stadiona Maksimir održat će se 18. izdanje međunarodnog memorijalnog juniorskog turnira Mladen Ramljak koji se igra u spomen na Dinamovog legendarnog igrača Mladena Ramljaka koji je 1967. bio dio najslavnije generacije Plavih i osvojio Kup velesajamskih gradova, a svoj život je završio na tragičan način 1978. u svojoj 33. godini života nakon prometne nesreće.

U prethodnih 17 izdanja, Dinamovi juniori osvojili su 12 turnira, a u pohod na 13. titulu krenut će u jakom sastavu s čak četiri igrača koji su nedavno prošli pripreme s prvom momčadi Plavih (Nikola Čavlina, Jakov-Anton Vasilj, Ivan Šaranić i Martin Baturina).

"Ovo je lijepa prilika da predstavimo elitni juniorski turnir u Europi, a usudio bih se reći elitni i na svjetskoj razini. Turnir je zaista sjajno prihvaćen širom Europe što otkriva i velik popis klubova koji žele sudjelovati. Sve nam je to ujedno i prilika predstaviti i elitni segment Dinama, a to je naša nogometna škola, koja je uvelike prepoznata i u Europi. Svi smo ponosni na rad naše akademije i drago nam je da možemo promovirati neke naše mlade darovite igrače, a kako ona reklama kaže – “ni to nije sve”. U našem je sustavu još mladih iznimno darovitih nogometaša koji imaju potencijal danas-sutra postati dio prve momčadi. Neki su njih već aktivno uključeni u rad s udarnim sastavom i od njih očekujemo velike rezultate i u Dinamu, a naravno i u cijeloj njihovoj karijeri", rekao je trener Dinama Damir Krznar.

Dinamo će na turniru Mladen Ramljak nastupiti u sljedećem sastavu:

Bartol Barišić, Martin Baturina, Filip Brekalo, Ante Crnac, Nikola Čavlina, Tomislav Duvnjak, Maro Katinić, Ivan Laća, Vinko Rozić, Gabrijel Rukavina, Ivan Šaranić, Fran Tomek, Jakov-Anton Vasilj, Ivica Vidović, Mislav Zadro, Moreno Živković

U Dinamovoj skupini još se nalaze Fenerbahče, Maribor i Odense, a u skupini B Legia Varšava, MTK Budimpešta, Slavia Prag i Udinese.

"Iznimno smo zahvalni svima u klubu što smo uspjeli organizirati kvalitetan turnir u ovakvim vremenima. Drago nam je da se možemo konačno vratiti ovakvoj vrsti natjecanja koja puno znači i za samo iskustvo igrača, ali i za njihovu promociju. Dečki su uglavnom zajedno kroz pionirski i kadetski uzrast, sad su mnogi priključeni seniorskom nogometu u Dinamu II i polako kucaju na vrata prve momčadi. Taj nam je turnir na neki način i zadnja stepenica prije seniorskog nogometa. Sjajno je što je konkurencija na turniru iznimno jaka, što su tu snažne momčadi iz cijeloga svijeta i veseli nas što na takvoj platformi možemo vidjeti kakvi smo u odnosu na druge", rekao je trener juniorske momčadi Jozo Bandić.

Sve utakmice Dinama i finala 'Ramljaka' moći ćete pratiti na programu Hrvatske nogometne televizije.

05.08. Četvrtak

18:15h Dinamo - Odense

06.08. Petak

18:15h Dinamo - Maribor

07.08. Subota

16:30h Dinamo - Fenerbahce

08.08. Nedjelja

08:30h Utakmica za 7. mjesto

09:45h Utakmica za 5. mjesto

09:30h Utakmica za 3. mjesto

11:15h FINALE

13:30h Dodjela medalja i pehara


Tagovi

Dinamo ZagrebGNK DinamoTurnir Mladen Ramljak

Ostale Vijesti