Olmissum Facebook
Olmissum Facebook

Poznat prvi polufinalist, Vrgorac i Osijek izborili majstorice

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 29.04.23. | 10:56

Danas se igra posljednja utakmica drugog kruga četvrtfinala.

Nakon što su u prvom četvrtfinalnom krugu pobjede upisali domaćini, isto se ponovilo i u prve dvije utakmice drugog kruga, da bi tek u trećem Olmissum nakon boljeg raspucavanja šesteraca slavio u Puli i postao prvi sudionik polufinala 1.HMNL za sezonu 2022./23. Danas će se odigrati posljednja utakmica drugog kruga između Crnice i Squarea u Šibeniku (Square je u Dubrovniku nakon produžetaka slavio sa 7-6).

Prva utakmica jučerašnjeg programa počela je u Vrgorcu između istoimenog domaćina i Futsal Dinama koji je uvjerljivo svladao Vrgorčane u prva tri međusobna dvoboja sezone. No, Plavi su u Vrgorcu odigrali jedno od najslabijih poluvremena sezone, Vrgorac je na odmor otišao s prednost od 5:1 i Dinamo se jednostavno nije mogao vratiti. Nakon što su Plavi prvi 'set' osvojili sa 6-3, Vrgorac je drugi dobio sa 6-2.

Dvostruki strijelci za domaćine bili su Guilherme i Duško Martinac, a po jedan su zabili Ivo Barišić i Mate Marinović. Za Dinamo su poentirali Kristian Čekol i Zvonimir Šućur iz šesterca.

Treći set igra se u utorak u Domu sportova II s početkom u 19 sati.

Majstoricu je izborio i Osijek koji je nakon 0-1 poraza od Novog Vremena u Makarskoj na domaćem parketu slavio nakon boljeg raspucavanja šesteraca. U redovnih 40 minuta nije bilo pogodaka, a oba gola na utakmici pala su u prvim produžecima. Luka Suton doveo je Makarane u vodstvo, a izjednačio je Andrej Pandurević. Do kraja utakmice golova više nije bilo. Osječani su zabili četiri od pet udaraca, a Makarani dva od četiri te će ovaj dvoboj također biti odlučen nakon majstorice.

Pomalo bizarno zvuči podatak da su Novo Vrijeme i Osijek bile dvije najefikasnije momčadi prvog dijela sezone, a u doigravanju su odigrale 1-0, 1-1, s time da su oba pogotka u drugoj utakmici pala u produžecima, nakon 0-0 u prvih 40 minuta igre!

Nakon jučerašnjeg dana tako smo dobili samo jednog polufinalista, Olmissum koji je u drugom poluvremenu utakmice u Puli nadoknadio 1-3 zaostatak, a onda je nakon boljeg raspucavanja šesteraca stigao do polufinala.

Pula je povela golom Danijela Moravca, a brzo uzvraća Josip Jurlina. Pulin Argentinac Bernardo Difonzo golovima u 14. i 20. minuti dovodi Puljane na prag majstorice, no nešto se pitao i Omišane u nastavku utakmice. Duje Kustura je smanjio, a Antonio Sekulić, koji se nalazi u sjajnoj formi, pogađa za konačnih 3:3.

Nakon šahovske borbe u produžecima pristupilo se raspucavanju sa šest metara. Josip Bilandžić obranio je Davidu Mataji prvi udarac, a preostalih devet pucača bilo je precizno. Prema tome, Olmissum je s 3-3 i 5-4 nakon raspucavanja s ruba šesterca stigao do polufinala u kojem će igrati protiv boljega iz dvoboja Crnica - Šibenik. (nr)



Tagovi

FutsalfutsalFutsal Dinamofutsal prvenstvo HrvatskeMNK Futsal Dinamoprvenstvo hrvatske u futsaluMNK VrgoracFutsal PulaMNK OlmissumOlmissumNovo Vrijeme ApfelOsijek

Ostale Vijesti