Poznat klub gdje bi Hamza trebao nastaviti karijeru, Splićani traže preko milijun eura

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 06.12.19. | 08:31

Nakon Svatoka još jedan igrač Bilih blizu je odlaska ove zime

Hamza je u Hajduk stigao 2016. godine, prvo na jednogodišnju posudbu, da bi nakon godinu dana Splićani otkupili njegov ugovor za 250 tisuća eura. U naredne dvije godine Hamza se prometnuo u standardnog igrača splitske momčadi, ali dolaskom Damira Burića smanjio se i njegov broj minuta provedenih na travnjaku.

Novi trener MOL Vidija, Joan Carillo, ujedno je i bivši trener Hajduka te je dobro upoznat s kvalitetama koje ima gambijski veznjak. Iako je Hamzina tržišna vrijednost prema transfermarktu 1,35 milijuna eura, Splićani bi se zadovoljili i nešto manjom odštetom, ali ona u svakom slučaju mora biti sedmeroznamenkasta.

Ovog ljeta mađarski je klub na pojačanja izdvojio tri milijuna eura, a najviše je plaćen krilni napadač Ivan Petrlak za kojeg je izdvojeno 1,6 milijuna eura, dok je još pola milijuna eura izdvojeno za Adriana Rusa i Danila Pantića (posudba), da bi za 400 tisuća eura osigurali potpis Visara Musliua. Kada je riječ o odlascima nije bilo prometno kao kod dolazaka, a jedini značajniji izlazni transfer bio je onaj Marka Šćepovića koji je za 800 tisuća eura otišao u turski Rizespor.

Za kraj dodajemo da iako splitska momčad za Hamzu traži preko milijun eura, taj iznos djeluje kao prevelik zalogaj za MOL Vidi. Mađari su, prema pisanju SN-a, spremni ponuditi između 400 i 600 tisuća eura, a budući da Hamzi već sljedećeg ljeta ističe ugovor veoma je izgledno da već ove zime napusti klub kako bi klub na njemu barem nešto zaradio.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

transferiZimski prijelazni rokMol VidiMol FehervarJoan CarrilloHamza Barry

Ostale Vijesti