Poznat iznos odštete za Hajduku za Tudora

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 21.08.20. | 15:28

Nema govora o milijun eura.

Igor Tudor je na korak do angažmana u Juventusu.

Peti dan već pregovaraju Hajduk i predstavnik Juventusa Federico Cherubini. Glavni predmet pregovora, naravno, jest odšteta koju splitski klub treba primiti.

Andrei Pirlu angažman u Juventusu prvi samostalni u trenerskoj karijeri, a Tudora vidi kao svog prvog pomoćnika. No želi da se odmah pridruži momčadi. Pripreme Juventusa počinju u ponedjeljak.

U nedjelju Hajduk igra protiv Osijeka, a momčad će u toj utakmici najvjerojatnije voditi Hari Vukas, Tudorov pomoćnik. U malo vjerojatnom slučaju da pregovori s Juventusom se ne okončaju do tada, moguće je da na klupi utakmicu ipak odradi Tudor.

Tudor ima veliku želju preuzeti ponuđeni posao u velikanu u kojem je proveo najbolje igračke dane, no ostaje još pitanje odštete (s obzirom da trener napušta Hajduk dvije godine prije isteka ugovora) koju, ovisno o njenoj visini, će platiti ili Juventus sâm ili će u njoj sudjelovati i Tudor.

Preciznije govoreći, Tudoru je preostalo 22 mjeseca ugovora uz 20 tisuća eura mjesečme plaće, što je ukupno 440 tisuća eura koje bi po toj pretpostavci dugovao Hajduku. Druga je opcija sporazumni rastanak u kojem bi slučaju Juventus platio odštetu.

No u svakom slučaju, čini se da će iznos koji će Hajduk uprihoditi debelo manji od milijun eura koliko su tražili prije dva dana.

(Milan Sabić/Pixsell)


Tagovi

Igor Tudortransferhrvatski treneriJuventusHajdukAndrea Pirlo

Ostale Vijesti