REUTERS/Bernadett Szabo
REUTERS/Bernadett Szabo

Povuci, potegni oko Fernandeza: Benfica želi punu cifru, Chelsea nudi manji iznos i marokanskog superstara

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 05.01.23. | 09:15

Portugalci inzistiraju da se na njihov račun uplati 120 milijuna eura, dok Plavci nude 90 milijuna eura i posudbu trojice igrača

Pregovori Benfice i Chelseaja oko transfera Enza Fernandeza trenutno su u slijepoj ulici, piše Record. Stvar je, ne biste nikada pogodili, zapela oko novaca. Naime, Benfica inzistira da se na njen račun uplati 120 milijuna eura, dok Plavci nude 90 milijuna eura i posudbu marokanskog ofenzivca Hakima Ziyecha pod račun. Povrh toga, londonska momčad bi u taj posao uključila i dvojicu talentiranih mladića, 20-godišnjeg napadača Datra Fofanu i 18-godišnjeg veznjaka Andreya Santosa.

Ta ponuda je odbijena, sukus je sastanka čelnika obaju klubova u Londonu na kojemu su portugalski klub predstavljali predsjednik Rui Costa i sportski direktor Rui Pedro Braz uz pratnju igračevog agenta Jorgea Mendesa.

Sastanak je, piše Record, bio dosta napet i to zbog toga što se vrhuška portugalskog kluba nadala da će na stol dobiti ponudu kakvu im je Chelsea predstavio na inicijalnom sastanku u Lisabonu, a koja je iznosila 127 milijuna eura. Londončani su predlagali isplatu u tri rate, dok je Rui Costa tražio 130 milijuna eura.

U međuvremenu se situacija malo promijenila jer je Fernandez počeo pritiskati upravu kluba u želji da se što prije prijavi na londonsku adresu. Shvatili su to i u Chelseaju pa su snizili ponudu, pa je trenutno aktualna ova već spomenuta od 90 milijuna eura.

Takav stav je naljutio Ruija Costu kojemu se nije svidio pristup engleskog velikana koji je već dogovorio uvjete s Enzom.

No, u Chelseaju poriču da su s veznjakom išta dogovarali što se financija tiče pa trenutno vlada status quo oko posla, a niti jedna strana nije voljna popustiti. Barem ne za sada. (pz)


Tagovi

ChelseaEnzo FernandezBenfica

Ostale Vijesti