Marko Prpic/PIXSELL
Marko Prpic/PIXSELL

Povremeni reprezentativac BiH odlazi iz Gorice, karijeru nastavlja u Aziji

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 23.12.21. | 09:40

Germanijak doznaje i koja dva kluba su trenutno vodeća u utrci za uslugama rođenog Dubrovčanina.

Ovog ljeta Gorica je napravila nekoliko jako dobrih i zanimljivih transfera. Predsjednik Črnko je svojem treneru Renduliću nastojao osigurati što je veći broj igrača koji odgovaraju Rendulićevim kriterijima, ali i kriterijima Gorice. Klub neprestano raste – i tako već godinama – radi čega nije nikakvo iznenađenje da sve 'veća' imena žele put Turopolja. Uostalom, posljednje pojačanje, Jozo Šimunović, je posljednji angažman imao u Celticu.

Istina, imao je Jozo mnoge probleme s ozljedama, a tek nakon ovih zimskih priprema trebao bit biti 100% spreman. Njegov dolazak je od velikog značaja za klub, jer kad su igrači njegovog renomea spremni doći u Turopolje, malo je onda onih iz HNL-a koji će radi 'veličine kluba' odbiti biti dio Gorice.

Prije Šimunovića, u klub je ljetos stigao Elvis Sarić, povremeni reprezentativac BiH koji je najbolje dane svoje karijere proveo na europskom kontinentu. Prije Turopolja, Sarić je nastupao za Suwon iz Južne Koreje i Ahli iz Saudijske Arabije. Ta dva kluba ujedno su i među 20-ak najvećih na istočnoj strani svijeta, a to se naročito odnosi na klub Jeddaha čije boje danas brane igrači poput Ezgjana Alioskog i Filipa Bradarića.

Sarić je došao u klub kao veliko pojačanje. U početku je igrao, pokazao je da 'zna nogomet', ali Kruno Rendulić njegove usluge u posljednjih pet prvenstvenih ogleda nije koristio. Radi toga Sarić je odlučio kako mu je vrijeme za spakirati kofere i krenuti putevima koji su se pokazali dobro znani. Prema neslužbenim informacijama, 31-godišnji veznjak uskoro napušta Goricu i karijeru nastavlja u Južnoj Koreji.

Prema informacijama portala Germanijak, dva kluba u borbi za potpisom 31-godišnjeg veznjaka. Prvi je Suwon, gdje ga svi znaju i gdje su upoznati s njegovim kvalitetama, a drugi Seongnam FC. Potonji je u sedam navrata bio prvak Južne Koreje, ne tako davno za klub su igrali Igor Jovanović, Marin Oršulić i Tomislav Kiš, ali u ovom trenutku zaostaju u utrci budući da je Sarić više sklon tome vratiti se u Suwon.

U povijesti spomenutog kluba najveći su trag od stranaca ostavili Brazilac Santos i Mato Neretljak, a odmah njih je i siloviti brazilski napadač Edu koji je prije dolaska u Južnu Koreju ostavio popriličan trag u Bundesligi (Mainz, Schalke, Greuther Furth) i Super Lig (Bešiktaš).

Rođeni Dubrovčanin je u Suwonu proveo godinu dana, svojim dobrim igrama zaradio je transfer u Saudijsku Arabiju. Ahli ga je platio 1.5 milijuna eura, a iako je percepcija javnosti da na Bliskom istoku 'šakom i kapom' plaćaju odštete za pojačanja, malo detaljnijim pregledom poslovanja tih klubova shvati se da to baš i nije slučaj. Primanja su jedno, ali odštete nešto sasvim drugo.

Sarić je u 1. HNL-u bio i u sezoni 11/12. kad je Lučko bilo član elite. Debitirao je pod vodstvom Dražena Biškupa u minimalnom porazu od Rijeke na Kantridi, a vodio ga je i današnji strateg Dinama Željko Kopić.

Odlazak u Koreju praktički je gotova stvar, s tim da se službena potvrda tek očekuje. Gorica tako gubi jednog kvalitetnog veznjaka, ali nema sumnje da će Črnko i ostatak društva reagirati i dovesti adekvatnu zamjenu. Kako za Sarića, tako i za neke druge igrače o kojima se također u kuloarima navodi da će u siječnju napustiti klub, a prije svega je tu riječ o prvoj vedeti kluba Kristijanu Lovriću


Tagovi

Elvis SarićSuwon Samsung BluewingsSeongnamJužna KorejaHNK GoricaGermanijak transferinogometni transferiNenad Črnko

Ostale Vijesti