Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Povremeni hrvatski reprezentativac vratio se u HNL, borit će se za naslov prvaka

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 02.08.21. | 15:59

Posljednjih pet godina proveo je u Danskoj, a dolazi u klub koji već ima dva desna beka

Karlo Bartolec novi je igrač Osijeka. 26-godišnji Zagrepčanin, koji posljednjih pet godina za kruh zarađuje u Danskoj, vraća se tako u Hrvatsku, na Gradski vrt, gdje će Bijelo-plavima nastojati pomoći u borbi za naslov prvaka.

Desni bek karijeru je započeo u Lokomotivi nakon što je prethodno igrao za nogometnu akademiju Dinama. Za Lokose je debitirao u ožujku 2014. protiv Rijeke i u svom prvom nastupu, iako je njegova momčad na kraju izgubila rezultatom 3:2, odmah upisao dvije ligaške asistencije. Kajzericu napušta nakon dvije i pol godine i 78 nastupa za klub, tijekom kojih je upisao i deset asistencija. Za 600 tisuća eura potpisao ga je danski Nordsjaelland, gdje će provesti iduće tri sezone, a na temelju dobrih nastupa i dogurati do hrvatske reprezentacije.

U listopadu 2018., naime, debitirao je za Vatrene u prijateljskom ogledu protiv Irana, a do danas pod Zlatkom Dalićem skupio još četiri nastupa, posljednji u studenom 2019. protiv Gruzije. Da je u Nordsjaellandu igrao dobro, potvrđuje statistika, u kojoj stoji kako je u 97 nastupa ondje zabio sedam golova i dodao 18 asistencija. Vrijednost mu zbog toga raste i u ljeto 2019. potpisuje za danskog velikana Kopenhagen. U redovima svog dojučerašnjem kluba, zanimljivo, igrao je i za rezerve i za prvu momčad, a tijekom 60 nastupa upisuje dva pogotka i šest dodavanja za pogodak.

Karijeru sada, tako, nastavlja kod Nenada Bjelice, s klubom je potpisao trogodišnji ugovor i očekuje se kako će biti među kandidatima već za europski ogled s CSKA-om u Sofiji. Bartolecu će konkurenciju na desnom beku predstavljati Alen Grgić i Mato Miloš, a koliko su na njegovom transferu uprihodili Danci, informacija je koja još nije izašla u javnost.


Tagovi

OsijekKarlo BartolecFC Kopenhagen

Ostale Vijesti