Nel Pavletic/PIXSELL
Nel Pavletic/PIXSELL

Povratnici: Bijelima se vratila dvojica igrača

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 10.03.23. | 08:52

Za jednog se vjerovalo da će najviše profitirati od dolaska Ivana Leke.

Nogometaši Hajduka će ove nedjelje s početkom u 17.30 sati protiv Osijeka u Gradskom vrtu zaključiti 25. kolo HNL-a. Baš je na tom mjestu Lekina momčad ostvarila najvažniju pobjedu u proljetnom dijelu sezone, Splićani su slavili rezultatom 2:1 i plasirali se u polufinale Kupa, a nakon tog ogleda je Rene Poms postao bivši na klupi Osijeka.

Vjerovali su mnogi da će ta utakmica biti 'prekretnica', ali onda je Bijelima na Poljud stigla Lokomotiva. Aliyu i ostatak društva su na kraju slavili, i to uvjerljivo, s 4:3, a iako opravdanja za taj poraz nema, kakav-takav alibi je Leko mogao pronaći u velikom broju ozlijeđenih igrača zbog čega je čak i mladi Pukštas bio primoran zaigrati na mjestu desnog beka (4-2-3-1).

Broj ozlijeđenih igrača se polako smanjuje, a posljednje informacije s Poljuda govore kako su se u kadar vratili Toni Borevković i Anthony Kalik. Za potonjeg se govorilo da bi u Lekinoj filozofiji nogometa baš on mogao biti jedan od igrača koji će najviše profitirati (naravno, pritom misleći da će Leko ostati u svojih 3-5-2), ali Australac je u drugom dijelu sezone odigrao svega dvije utakmica nakon čega je narednih šest bio 'out''.

Borevković se također oporavio od ozljede, ali prelaskom u sustav s četvoricom u posljednjoj liniji, njegove su 'dionice' drastično pale. Obojica će konkurirati za sastav protiv Bijelo-plavih, ali ipak nije velika vjerojatnost da će 25-godišnji Zagrepčanin dobiti poveću minutažu u Osijeku… (I.A.S.)



Tagovi

Toni BorevkovićAnthony KalikHajduk

Ostale Vijesti