Mata REUTERS/Umit Bektas
Mata REUTERS/Umit Bektas

Povratak na velika vrata: Real Madrid dovodi Maura Icardija?

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 19.12.23. | 18:25

Idućeg ljeta na Santiago Bernabeuu trebali bi stići Kylian Mbappe i Endrick. Do tada, Real Madrid mora pronaći rješenje za problem napadača...

Real Madrid u svojem kadru ima tek jednog 'klasičnog' napadača, 33-godišnjeg centarfora Espanyola Joselua, koji je na Santiago Bernabeuu stigao na posudbu do kraja sezone. Joselu bilježi vrlo solidnu golgetersku sezonu, u 22 utakmice zabio je osam golova što ga čini trećim najboljim strijelcem Kraljeva iza Judea Bellinghama koji je zabio 17 u 20 utakmica i Rodryga koji je poentirao u 10 navrata. No, svima u Madridu je jasno da Joselu nije kapacitet za najveće domete, a klub koji pretendira na naslov prvaka Europe i Španjolske još si manje smije dozvoliti da u kadru ima samo jednog klasičnog napadača.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Los Blancosi su već kupili 17-godišnjeg brazilskog wunderkinda Endricka koji u Madrid stiže u lipnju. Endrick, iako ima tek 17 godina, već je zabio 17 seniorskih golova za prvaka Brazila Palmeiras, a upisao je i dva nastupa u Ligi prvaka. Uz to, trojici brazilskih napadača (Vinicius Junior, Rodrygo i Endrick) iduće sezone trebao bi se pridružiti i Kylian Mbappé kojem na kraju sezone ističe ugovor s PSG-om. Sa spomenutom četvorkom Real Madrid bi imao napad za 'idućih 10 godina', a u tom periodu mladi Endrick ima velike ambicije:

"Siguran sam da mogu igrati s Viniciusom Juniorom, Rodrygom i Mbappéom. To bi bilo sjajno. Volio bih s Real Madridom osvojiti pet Liga prvaka i 10 prvenstva Španjolske", rekao je u nedavnom intervjuu za The Athletic.

No, iduća sezona je udaljena tek devet mjeseci. Fokus Kraljevskog kluba i dalje je na tekućoj u kojoj Real Madrid plovi sjajno.. Suvereno je osvojio skupinu Lige prvaka sa svih šest pobjeda, a u La Ligi drži drugo mjesto s dva boda zaostatka za Gironom. No, svi se slažu, simpatična momčad iz Katalonije teško će moći držati korak s Los Blancosima te Madriđani svoju poziciju u Primeri gledaju kroz prizmu od sedam bodova prednosti pred Barcelonom i osam pred Atletico Madridom (uz utakmicu više). Međutim, u Madridu se također svi slažu da ovaj kadar Los Blancosa teško može držati korak s najjačim klubovima Europe. Pitanje je hoće li se do kraja sezone u momčad vratiti Thibaut Courtois i Eder Militao, David Alaba sigurno neće. Carlo Ancelotti još sigurno neko vrijeme neće moći računati na Viniciusa Juniora, Aureliena Tchouaménija i Edouarda Camavingu, a Realovce u idućih 60-ak dana očekuje čak 12 utakmica, između ostalog i španjolski Superkup u čijem polufinalu igraju protiv Atletico Madrida.

Prema tome, Madriđani će se sigurno pojačati na zimu, a prema pisanju Marce u redove Los Blancosa početkom siječnja trebao bi stići - Mauro Icardi!

Argentinski napadač bio je velika zvijezda Intera, da bi u transferu teškom 50 milijuna eura 2019. prešao u PSG. No, zbog svoje čudne naravi, nikada nije ostvario puni potencijal. Unatoč tome, u karijeri je zabio preko 200 golova (za reprezentaciju Argentine, zanimljivo, samo jedan), a posljednje dvije sezone nosi dres Galatasaraya. Prošle je u Istanbulu igrao kao posuđeni igrač iz PSG-a, a Galata ga je prošlog ljeta otkupila za 10 milijuna eura. Icardi ove sezone igra sjajno, u 25 utakmica zabio je 17 pogodaka. S Edinom Džekom dijeli prvo mjesto ljestvice strijelaca u Super Ligi u kojoj njegov Galatasaray dijeli prvo mjesto s Fenerbahceom. Icardi je ove sezone zabio i tri gola u Ligi prvaka u kojoj je Galata završila na trećem mjestu, ispred Manchester Uniteda.

Sada bi se ovaj 'kontroverzni' Argentinac mogao vratiti na Zapad Europe i to na velika vrata, kao napadač najboljeg kluba svih vremena, Real Madrida. No, prije nego (i ako) stigne u Madrid, Icardija i Galatu očekuje veliki derbi protiv Fenerbahcea, a koji se igra na Badnjak 2023. (N.R.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Mauro IcardiEndrickReal MadridGalatasarayFenerbahçe

Ostale Vijesti