Josip Regovic/PIXSELL
Josip Regovic/PIXSELL

Povratak na Šoltu: Damir Burić dobio otkaz u Admiri

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 26.04.21. | 20:44

Presudan je bio poraz od bečke Austrije.

Nakon subotnjeg poraza na domaćem terenu od bečke Austrije (0:2), uprava austrijskog prvoligaša Admire Wacker odlučila je prije kraja sezone serivati Damiru Buriću pismo zahvale za sve što je napravio na klupi njihovog kluba.

Buriću je ovo bio drugi put na klupi Admire, a zanimljivo je kako je i prvi put odradio jednak broj utakmica kao i u drugom mandatu. Doduše, onaj prvi bio je nešto uspješniji jer je nakon dobih predstava njegove momčadi stigao poziv njemačkog drugoligaša SpVgg Greuther Fürtha čiji je trener bio godinu i pol dana, da bi nakon toga preuzeo klupu Hajduka.

Po odlasku iz Splita (prosinac 2019. godine), Burić je devet mjeseci bio bez posla, nakon čega se vratio u Admiru, a uprava kluba je pred njega stavila samo jedan zadatak - izboriti ostanak.

Ukupno je momčad vodio u 26 utakmica, skupio je pet pobjeda, pet remija i čak 16 poraza, a budući da od posljednjeplasiranog St.Poltena ima svega dva boda više, uprava je odlučila s njim raskinuti suradnju ranije od dogovorenog. U posljednjih pet utakmica njegova je momačd zabilježila dvije pobjede i tri poraza, a onaj protiv bečke Austrije pokazao se presudnim.

Uprava kluba odmah je našla i Burićevu zamjenu, a riječ je o 53-godišnjem Austrijancu Klausu Schmidtu, treneru koji je posljednji angažman imao baš na klupi Admire gdje ga je zamijenio Zvonimir Soldo. Spomenimo još kako za Admiru igraju Niko Datković i Tomislav Tomić, a do kraja sezone ostalo je još svega pet prvenstvenih kola.



Tagovi

Damir BurićAdmira WackerAustrijska BundesligaBundesliga

Ostale Vijesti