Action Images / Andrew Couldridge
Action Images / Andrew Couldridge

Povratak kući nakon 16 godina i 15 različitih klubova: Nekadašnja nada Tottenhama opet u Segesti!

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 11.10.23. | 12:00

Ima 28 godina, igrao je u osam različitih zemalja, a iako su se onomad za njega 'otimali' Juventus, Inter i Manchester City, on se odlučio prihatiti poziv Pijetlova čiji je član bio dvije i pol godine. Zvali su ga 'mali Modrić', ali on, zanimljivo, u HNL-u nema nijedan nastup, s tim da ga je Rijeka dovela svega par mjeseci nakon što su osvojili duplu krunu.

Ako vam se u rukama nađe životopis Tomislava Gomelta, imat ćete što za čitati. Nekoć velika nada hrvatskog nogometa, koji je 20-ak dana nakon 18. rođendana potpisao za Tottenham, ovih je dana dogovorio svoj povratak u matični mu klub Segestu koju je prvi put napustio sada već davne 2007. godine kad je kao 12-godišnjak otišao u NK Zagreb.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Gomeltov nogometni put u najmanju je ruku bio zanimljiv, prošao je kroz osam različitih zemalja, a iako je osjetio kako je to biti dio jednog velikog kluba, nikada nije osjetio čari igranja u HNL-u. Malo mu je za to nedostajalo, jer Gomelt je u ljeto 2017., svega par mjeseci nakon što je na Kvarneru osvanula dupla kruna, postao novi igrač Rijeke, ali nedugo po dolasku na Rujevicu se teško ozlijedio. Kek ga je doveo kao alternaciju za Mišića i Bradarića koji su se tada spremali za izlazne transfere (Mišić je u siječnju otišao u Sporting, Bradarić je u konačnici ostao u Rijeci malo dulje), ali u bijelom dresu nikada nije zaigrao.

Do Rijeke je promijenio osam klubova (Segesta, Zagreb, HAŠK, Tottenham, Espanyol, Royal Antwerp, Bari), a nakon Rijeke još njih šest (Lorca, Dinamo Bukurešt, Crotone, ADO Den Haag, Suduva, Rudeš). Bez angažmana bio je od ovog ljeta kad je napustio novog, a za manje od godinu dana vjerojatno i bivšeg hrvatskog prvoligaša, Rudeš.

Segesta je u Gomeltu dobila veliko pojačanje. Klub se u ovom trenutku nalazi na vodećem mjestu 3. NL Centar, a prošlog su vikenda svladali NK Tondach rezultatom 3-0. Strijelci pogodaka bili su Lima (36.), Murati (53.) te Pličanić (83.).

Iako se Gomelt tako u svoju Segestu vratio nakon 16 godina, nekako smo dojma da ovo nije njegova posljednja stanica u igračkoj karijeri. Iako, nikad se ne zna. Uostalom, ne kaže se bez razloga 'svugdje je lijepo, ali kući

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Tomislav GomeltSegesta

Ostale Vijesti