REUTERS/Thilo Schmuelgen
REUTERS/Thilo Schmuelgen

Povezivalo ga se Milanom, a sad postaje "alfa i omega" posrnulog njemačkog velikana

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 12.03.21. | 19:15

Zbog njega je Boban morao otići sa San Sira

Mjesecima je predsjednik Milana Ivan Gazids radio na dovođenju Ralfa Rangnicka na mjesto trenera i sportskog direktora kluba, a zbog toga je iz kluba otišao i Zvonimir Boban. Uslijed dobrih rezultata došlo je tada do obrata pa je uprava Milana raskinula predugovor s Rangnickom i produžila sadašnjem treneru Stefanu Pioliju ugovor na još dvije godine.


Sada je Rangnick našao novi angažman i postat će alfa i omega u posrnulom bundesligašu. Prema pisanju njemačkih medija, bit će imenovan novim sportskim direktorom Schalkea.

Bivši trener RB Leipziga potpisao bi petogodišnji ugovor u pokušaju da obnovi Schalke 04 i vrati klub u Bundesligu.


Ovo će biti treći put Rangnicku u klubu. Prvi mandat u klubu odradio je godinu i pol u sezoni 2004./05. te u idućoj do sredine prosinca 2005. godine. Te sezone završio je drugi u Bundesligi, a u finalu DFB pokala poraženi su od Bayerna. Jesenski dio iduće sezone donio je niz loših rezultata, a presudio mu je poraz od 6:0 u kupu protiv Eintracht Frankfurta.

Povratak 'rudarima' uslijedio je u ožujku 2011. godine kada je stigao kao zamjena za Felixa Magatha. Sezonu je završio ispadanjem u polufinalu Lige prvaka od Manchester Uniteda, a već u rujnu iste godine najavio je novi odlazak iz Schalkea. Opravdanje je bilo sindrom iscrpljenosti, a po odlasku je izjavio da nije imao „potrebnu energiju za uspjeh i razvoj kluba“.

Četiri godine iza toga preuzeo je RB Leipzig u kojem je proveo sve do 2019. godine, a u karijeri je još vodio bundesligaše Stuttgart, Hannover i Hoffenheim.

Pred njim je težak posao u Schalkeu koji ove sezone ima tek jednu pobjedu i gotovo sigurno ispada iz Bundeslige.


Tagovi

Ralf Rangnick

Ostale Vijesti