Miranda Cikotic/PIXSELL
Miranda Cikotic/PIXSELL

Povezivali su ga s Dinamom, a sad je otišao s klupe bugarskog CSKA

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 29.03.21. | 11:07

Potez uprave je iznenadio navijače

Čelnici CSKA Sofije odlučili su se napraviti zamjenu na trenerskoj poziciji pa su Bruni Akrapoviću zahvalili na suradnji, a BiH trenera će zamijeniti Luboslav Penev. U CSKA je stigao krajem 2020. godine nakon dobrih rezultata s Lokomotiv Plodvivom s kojim je osvojio dva Bugarska kupa.


Početkom sezone u u Europskoj ligi namučili su Tottenham. Tada je u maglovitom Plodvivu londonski klub pod vodstvom Mourinha jedva izvukao pobjedu nakon vodstva Bugara. Lokomotiv je vodio 1:0 deset minuta prije kraja, a onda su dva crvena za ekipu iz Plodviva i golovi Kanea i Ndobelea preokrenuli utakmicu.

Potez uprave da smjeni Akrapovića iznenadio je navijače s obzirom na to da je i s CSKA imao dobre rezultate, osigurao je prolaz u polufinale Kupa, a u 16 utakmica je upisao tek tri poraza te devet i četiri remija. Ostavio je CSKA na trećem mjestu s 43 boda, koliko ima i njegov bivši klub Lokomotiv Plodviv. Nakon odstupanja Zorana Mamića s klupe Dinama bugarski mediji plasirali su informaciju da bi Akrapović mogao biti glavni kandidat za klupu Modrih.

Iako je Dinamo imenovao Mamićevog zamjenika Damira Krznara za glavnog trenera, Akrapovićev odlazak iz sofijskog CSKA aktualizirao je ponovno špekulacije o dolasku u Zagreb.

Akrapović je tijekom trenerske karijere uglavnom vodio hrvatske niželigaše do prilike na klupi tada prvoligaša pred ispadanjem RNK Splita. Bila je to sezona 2016./17., a tada je u dvije utakmice s Dinamom poražen u obe s ukupnom gol razlikom 0:5. Zanimljivo je da je tada na klupi Dinama sjedio trenutni izbornik BiH, bugarski stručnjak Ivajlo Petev.


Tagovi

CSKA SofijaBruno Akrapović

Ostale Vijesti