Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Potvrđena Germanijakova najava: Damjan Pavlović u Švedskoj, njegov prezimenjak 'ne želi' otići

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 26.01.23. | 09:32

Veznjak je otišao na posudbu uz mogućnost otkupa,

Ono što je Germanijak najavio, sad je postalo i službeno potvrđeno – Damjan Pavlović karijeru nastavlja u švedskom Degerforsu, Dogovorena je posudba uz mogućnost otkupa, a sama činjenica da je klub pronašao odgovarajuće rješenje u slučaju 21-godišnjeg srpskog veznjaka je veoma pohvalna budući da je Pavlović bio limitiran samo na zemlje u kojima još nije počela nova sezona (poput Švedske, Kazahstana, Latvije…) budući da je u sezoni 22./23. već promijenio dva kluba (Standard, Rijeka).

Gotovo pa sigurno se Damjan Pavlović više neće vraćati na Rujevicu, a po dolasku u novi klub rekao je sljedeće:

„Sretan sam što sam stigao. Bit će to novi početak za mene, veselim se što ću pomoći klubu i napredovati kao igrač. Nisam znao puno o Degerforsu prije nego što su se javili, znam neke igrače koji su igrali u Švedskoj, koji su bili u akademiji Standard Liègea, razgovarao sam s njima. Gledao sam nekoliko utakmica i imam dobar osjećaj“, rekao je 21-godišnji veznjak koji je Kvarner napustio nakon manje od pola godine.


Financijska slika Rijeke je sve samo ne dobra, a kako se ljetos 'kasnilo' s dovođenjem igrača te je panika postajala sve veća i veća kako je vrijeme odmicalo te se bližio početak sezone, bivši sportski direktor, čiji poslovni potezi naprosto ne mogu prestati oduševljavati ni pola godine nakon što je otišao iz Rijeke, je popriličan broj igrača – debelo preplatio. Trenutno su oni u fokusu, njihovi ugovori predstavljaju preveliki financijski uteg za klub, ali problem je taj da – iako su neki javno otpisani – njih to ne brine pretjerano te trenutno odbijaju mogućnost odlaska iz kluba. Kako doznajemo, Mateo Pavlović, koji je jedan od najplaćenijih igrača u svlačionici Rijeke, trenutno ne želi otići te je prvu ponudu za odlaskom odbio. Ime kluba nije procurilo, ali radilo se o Izraelu. On, dakako, nije jedini, jer postojao je interes i za nekim drugima igračima Rijeke, ali mnogi bi na upite samo odmahnuli rukom. Jakirović je probrao ono najbolje voće, nekoliko trulih jabuka odvojio sa strane, gdje se one sada 'međusobno kisele'.

Prijelazni rok otvoren je nešto manje od 10-ak dana, novih dolazaka, zasad, na Rujevici ne bi trebalo biti (iako, nikad se ne zna), ali zato odlazaka bi. Naravno, ako neke primadone prihvate kako jednostavno nisu dovoljno kvalitetni za ovu rock 'n' roll Rijeku.



Tagovi

HNK RijekaRijekaDamjan PavlovićMateo Pavlović

Ostale Vijesti