REUTERS/Leonhard Foeger
REUTERS/Leonhard Foeger

Potvrda sjajne forme: Roko Šimić izabran za igrača mjeseca u Salzburgu

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 07.10.23. | 12:38

Odlično je ušao u novu sezonu, a navijači su to prepoznali.

Lijepe vijesti stigle su nam iz Austrije. Roko Šimić izabran je za najboljeg igrača Red Bull Salzburga u rujnu u izboru navijača. Iako smo pratili Šimića i njegove sjajne prezentacije na startu sezone, ova nagrada samo je dodatan pokazatelj da su njegove igre prepoznate i od strane navijača.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U izboru kojeg je organizirala službena web stranica kluba, Šimić je dobio 49 posto glasova. Drugi je u izboru bio Alexander Schlager s 36 posto, dok je Samson Baidoo zaradio naklonost 13 posto birača.

Šimić je u dosadašnjem tijeku sezone odigrao 11 utakmica za Red Bull Salzburg, zabio je četiri pogotka i dodao jednu asistenciju, sve tijekom rujna. U prvom dvoboju grupne faze Lige prvaka, ugradio je gol i asistenciju u gostujuće slavlje kod Benfice od 0-2, dok je još tri pogotka dodao u austrijskoj Bundesligi.

Odlične igre još uvijek mu nisu priskrbile poziv Zlatka Dalića, no imat će priliku dokazati se u U21 selekciji, koju vodi Dragan Skočić. Naravno, našao se na popisu, konkurencija u napadu je vrlo jaka (Frigan, Beljo, Ljubičić), a spomenimo da je Šimić u 18 nastupa za mlade Vatrene zabio osam golova. (I.M.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Roko ŠimićRed Bull SalzburgSalzburgAustrijska Bundesliga

Ostale Vijesti