Potpuni raspad šampionske Rijeke: Dva najbolja igrača odigrala posljednju utakmicu?

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 18.12.17. | 07:52

Na Rujevici su se oprostili od naslova.

Prskalo - Ristovski, Župarić, Elez, Vešović - Mišić, Bradarić, Andrijašević - Bezjak, Gavranović, Gorgon.

S ovom postavom Matjaž Kek istrčao je 31. svibnja ove godine u utakmici finala kupa Hrvatske protiv Dinama. Rijeka je razbila Modre igrom i rezultatom (3:1) i nakon prvog naslova prvaka države u povijesti, osvojili su i svoj šesti kup.

Međutim, od te šampionske momčadi na proljeće više neće biti pet igrača. Ristovski, Andrijašević i Bezjak klub su napustili na ljeto, a jučer su, čini se, posljednju utakmicu za momčad s Rujevice odigrli Marko Vešović i Mario Gavranović.

„Prema informacijama koje imam, moj odlazak u Legiju je gotova stvar. Predstavnici Legije bi u utorak trebali doći na Rujevicu kako bismo zaključili sve detalje oko transfera“, rekao je Vešović nakon utakmice protiv Rudeša (3:0) u kojoj je zabio drugi pogodak na utakmici.

Klub napušta i najbolji strijelac Gavranović koji prelazi, najvjerojatnije, u zagrebački Dinamo.

Moj cilj u ovom prijelaznom roku je napraviti transfer. Ovo je vjerojatno bila moja zadnja utakmica za Rijeku. Dinamo je samo jedna od opcija. Moram sjesti s mojim zastupnikom i odabrati najbolju ponudu. Cilj mi je biti na Svjetskom prvenstvu u Rusiji“, rekao je nakon utakmice protiv Rudeša Gavranović.

Ono što je sigurno, Rijeka će u proljetni dio ući u novom ruhu. Damir Mišković krenuo je u proces preuzimanja kluba, a trener Matjaž Kek ostao je bez najboljih igrača iz šampionske generacije. Kako će egzodus tih igrača prihvatiti Kek nije poznato. Valjda im neće i on otići….

(Foto: Pixsell)

 


Tagovi

Mario GavranovićMarko Vešović

Ostale Vijesti