REUTERS/Antonio Bronic
REUTERS/Antonio Bronic

Potpuni debakl Vrsaljkovog Olympiacosa: Maccabi Haifa ih izbacio iz Lige prvaka

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 27.07.22. | 22:53

U 25. minuti su zabili i domaćini, ali je Andreasu Bouchalakisu VAR poništio gol. Do kraja prvoga dijela vidjeli smo tek još jednu bolju šansu domaćina, ali je ipak Ferencvaros otišao s prednošću na odmor, a onda to potvrdio i u drugom dijelu

Nakon potpune drame u ranije odigranim susretima kvalifikacija za Ligu prvaka, u kasnijim nismo gledali produžetke, ali jesmo odlične golijade.

Ferencvaros je slavio nad Slovanom iz Bratislave 4:1, čime su bez problema prošli dalje ukupnim rezultatom 5:3. Gol je Ferencvaros postigao već u 20. minuti, a postigao ga je Franck Boli koji je dočekao centaršut u kaznenom prostoru i zabio pored nemoćnog golmana. Prednost je u 31. minuti povećao Kristoffer Zachariassen koji je skrenuo loptu Samyja Mmaee u mrežu za 2:0.

Do kraja prvoga dijela rezultat se nije mijenjao, a sve do 70. minute čekali smo da se zatrese mreža gostiju. Jedini gol domaćina u ovom susretu zabio je Vernon De Marco isprativši korner i zabivši glavom za 1:2. Kao da je to još povećalo želju Fradija koji je uspio postići još dva gola. Prvo je Adama Traore sjajno zabio pod prečku u 89. minuti, a onda je Aissa Laidouni uputio snažan šut točno u desne rašlje duboko u sudačkoj nadoknadi za konačan rezultat na semaforu.

S druge strane, potpuni je debakl doživio naš Šime Vrsaljko i njegov Olympiacos. Maccabi Haifa rastavila ih je na proste faktore pobjedivši uvjerljivo 4:0 u Grčkoj što je bilo dovoljno za uvjerljiv prolazak dalje.

Gol smo vidjeli već na samom startu susreta. Tjarron Chery je zabio iz slobodnjaka, precizno pogodivši desne rašlje i zadivivši publiku na stadionu.

 U 25. minuti su zabili i domaćini, ali je Andreasu Bouchalakisu VAR poništio gol. Do kraja prvoga dijela vidjeli smo tek još jednu bolju šansu domaćina, ali je ipak Ferencvaros otišao s prednošću na odmor, a onda to potvrdio i u drugom dijelu.

Prvo je u 61. minuti zabio Frantzdy Pierrot i to glavom, a onda kao da smo gledali reprizu četiri minute kasnije. Isti igrač, ista scena. Gosti su imali velikih 3:0. Kao da to nije bilo dovoljno muke za domaćine, Mohammed Abu Fani zabio je za 4:0 u 87. minuti.

Utorak, 26. srpnja

AEK Larnaca – MIDTJYLLAND 3:4 (1:1, 1:1) (1:1)

ŠERIF – Maribor 1:0 (0:0)

VIKTORIA PLZEN – HJK 5:0 (2:1)

Diddeleng – PJUNIK 1:4 (1:0)

Shkupi – DINAMO 0:1 (2:2)

Shamrock Rovers – LUDOGOREC 2:1 (0:3)

Srijeda, 27. srpnja

BODØ/GLIMT – Linfield 8:0 (0:1)

Zürich – QARABAG 2:2 (2:1, 2:3)

Malmö – ŽALGIRIS 0:2 (0:1)

Fenerbahçe – DINAMO KIJEV 1:2 (0:0)

Slovan – FERENCVAROS 1:4 (2:1)

Olympiacos – MACCABI HAIFA 0:4 (1:1)

* u zagradama su rezultati prvih utakmica

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+

 


Tagovi

Šime VrsaljkoOlympiacosLiga prvaka

Ostale Vijesti