Potpuna rasprodaja: Livakovića želi francuski velikan, postaje najskuplji hrvatski vratar

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 21.09.20. | 19:43

Prvog vratara Vatrenih i Dinama želi veliki rasadnik talenata.

U ponedjeljak poslijepodne Sportske novosti plasirale su još jednu maksimirsku transfer-bombu.

Tek što je stigla vijest da mladi dragulj na mjestu stopera Joško Gvardiol napušta klub, nova modra uzdanica na putu je prema inozemstvu.

Dominika Livakovića, trenutnog prvog čuvara mreže kako Dinama tako i Vatrenih, želi francuski Rennes. Očekuje se da bi u narednim danima mogla stići i službena ponuda, a njena visina trenutno nije poznata.

Do sad su, prema navodima iz bliske prošlosti, u klubu odbijali ponude od deset milijuna eura no postoje usmeni dogovor između igrača i kluba da za navedeni iznos može otići. Uzevši to u obzir, odšteta bi se mogla vrtjeti negdje oko te brojke, odnosno koji milijun više.

Prethodno je zainteresiran bio još jedan francuski klub. Montpellier je prije godinu dana nudio sedam milijuna eura. Tada je i igrač sâm zaključio kako mu ne bi naškodila još jedna godina u Maksimiru s ciljem mamljenja ponuda još renomiranijih klubova.

Euro 2020, nakon kojeg je Dinamov vratar planirao dodatno dići cijenu, je odgođen, no Zadranin je svejedno učvrstio sliku sebe kao poudzanog čuvara mreže pred kojim je dugi niz odlične karijere.

Interes Francuza za Livakovića dobrim je dijelom stigao iz razloga što je njihova prvog vratara Edouarda Mendyja samo formalnost dijeli od Chelseaja. Činjenica da ga vide kao zamjeno za takvog golmana dodatno je priznanje.

Dodatan jezičac na vagi odlasku mogla bi biti činjenica da Dinamo neće igrati Ligu prvaka, a dođe li do transfera bit će to potpuno logičan nastavak karijere za 25-godišnjaka.

(foto: Marko Lukunić/Pixsell)

 


Tagovi

Dominik LivakovićRennesEdouard MendyDinamo ZagrebtransferiVatreni

Ostale Vijesti